Ik weigerde eerst gevaccineerd te worden maar ik heb me bedacht. Kan ik toch nog een vaccin krijgen?

Ja, dat kan.

Sinds 1 juli kunt u via QVAX aangeven dat u nu wel gevaccineerd wilt worden, nadat u eerder de vaccinatie geweigerd hebt. Dat heet de 'reactivatie voor COVID-19 vaccinatie'. U reactiveert uw vaccinatiecode, die u eerder had gedeactiveerd door het vaccin te weigeren. 

Zodra u dat gedaan heeft, komt u opnieuw in de rij om een brief te ontvangen met uitnodiging voor vaccinatie en kunt u opnieuw via QVAX opgeroepen worden als reserve.

Hoe gaat dit precies?

  1. Surf naar www.qvax.be en log in op uw bestaande profiel of maak een nieuw profiel aan.
  2. Wanneer u op het scherm komt waar u uw vaccinatiecentrum moet kiezen, verschijnt er een tekst 'Uw persoonlijke vaccinatiecode staat gedeactiveerd'. Als die tekst verschijnt, betekent dat dat u niet meer uitgenodigd kunt worden voor vaccinatie. Om dat aan te passen, klikt u op de knop om naar uw accountinstellingen te gaan
    screenshot weigering intrekken 1
  3. In uw accountinstelling staat bovenaan opnieuw dat uw 'reactivatie voor COVID-19 vaccinatie' 'gedeactiveerd' is. Klik op de knop met het potloodje om dat aan te passen
    screenshot weigering intrekken 2
  4. Bevestig nogmaals dat u u opnieuw wilt activeren. Zodra u dat doet, zullen wij u opnieuw uitnodigen voor vaccinatie. U kunt u ook opnieuw via QVAX aanbieden als reserve om opgeroepen te worden zodra er een vaccin beschikbaar is. 
    screenshot weigering intrekken 3

 

Meer vragen