Recht uit Zee

Met het project Recht uit Zèè werken Stad Nieuwpoort, de Nieuwpoortse vissers, visgroothandelaars én restaurants samen om duurzame en dagverse vis te promoten. Het doel is om Nieuwpoortse restaurants te stimuleren om met in Nieuwpoort geveilde vis te werken. Ook maakt het project de consument bewust van het duurzame visverwerkingsproces.

Verse vis uit onze Noordzee. Gevangen door Nieuwpoortse vissers. Vanuit een Nieuwpoortse boot. Van volle zee recht in de Nieuwpoortse haven. Dwars door de Nieuwpoortse Vismijn via een Nieuwpoortse vishandelaar naar uw favoriete Nieuwpoortse restaurant. Vakkundig en passioneel bereid door een getalenteerde Nieuwpoortse chef. En zo op uw bord. Nieuwpoortser kan niet.

Dat is Recht uit zèè. Een korte ketenproject van Stad Nieuwpoort, de Nieuwpoortse Vismijn, de Vlaamse Visveiling, Visserij Verduurzaamt, Visgro vzw, Provincie West-Vlaanderen en Rederscentrale. Met de warme support van alle vissers. En onder luid applaus van menig foodie, fijnproever en gastronoom. Smakelijk.

Alle informatie leest u op www.rechtuitzee.be.