Strandcabine

Dien uw aanvraag in voor een strandcabine (jaarlijks vanaf 15 september voor volgend seizoen)Vraag uw 'doorgangskaart Zeedijk' aan voor het plaatsen/verwijderen van uw cabine

U kunt een aanvraag indienen om een stuk strand te huren voor de plaatsing van een strandcabine.

Wie een aanvraag indiende voor een strandcabine zal persoonlijk aangeschreven worden in de maand februari. Bij dringende vragen/wijzigingen in uw aanvraag kunt u een e-mail sturen naar financien@nieuwpoort.be of bellen naar tel. 058 22 44 32.

Voorwaarden

Een cabine voldoet aan volgende voorwaarden:

  • Cabine moet verzorgd en wit geschilderd zijn.
  • Afmetingen: breedte: 2 m, diepte: 1,85 m, hoogte vooraan: 2,30 m, hoogte achteraan: 2 m en uitsteek opstap: 40 cm.
  • Geen ramen om glasbreuk te voorkomen.
  • Een naam of uw initialen aanbrengen (om cabine gemakkelijk te identificeren).

Plaatsing cabines

Cabines kunnen geplaatst worden vanaf maandag 20 maart 2023 op weekdagen die niet in de paasvakantie vallen en ook op volgende zaterdagen, telkens tussen 7 en 10 u. 

  • zaterdag 25 maart 2023
  • zaterdag 1 april 2023

U krijgt tijd tot 31 mei om uw cabine te plaatsen en haalt deze weer weg tegen uiterlijk 30 september. 

Opgelet:

Vanaf het Leopoldplein zal plaatsing pas mogelijk zijn vanaf vrijdag 24 maart 2023. 

Verwijderen cabines

Verwijderen van uw cabine (tegen uiterlijk 30 september 2022) kan op weekdagen vanaf 15 september in de voormiddag en bijkomend op zaterdagen 17 en 24 september 2022 in de voormiddag. Telkens tussen 7 en 10 u. 

Het plaatsen en verwijderen kan enkel met een vergunning 'laden en lossen in de voetgangerszone' (ook vaak 'doorgangskaart Zeedijk' genoemd) verleend door Dienst Preventie. Klik voor de aanvraag ervan op de okergele knop op deze pagina.

Procedure

Een aanvraag voor een strandcabine moet schriftelijk ingediend worden tegen uiterlijk 15 januari van het aanslagjaar. 

Vanaf donderdag 15 september 2022 om 8 u. kunt u via de blauwe knop bovenaan deze webpagina uw aanvraag voor een strandcabine doen.

Bedrag

60 euro per strandcabine per jaar voor strandcabines met een oppervlakte kleiner dan of gelijk aan 5 m2 geplaatst door de eigenaar-aanvrager en zijn gezin, en dienend voor eigen gebruik, voor gebruik van school- en vakantiekoloniën.

Voor elke bijkomende vierkante meter wordt een tarief van 7,50 euro toegepast.

Dien uw aanvraag in voor een strandcabine (jaarlijks vanaf 15 september voor volgend seizoen)Vraag uw 'doorgangskaart Zeedijk' aan voor het plaatsen/verwijderen van uw cabine