Onthaal nieuwe inwoners

Met een historisch centrum, een groen ommeland en een bruisende badplaats in volle ontwikkeling houdt Nieuwpoort een mooie balans tussen het pittoreske en het mondaine. De Stad spoort zijn nieuwe inwoners graag aan om hun nieuwe thuisstad ten volle te bewonderen en te beleven. Er valt immers heel wat te ontdekken!

Met een ruim aanbod aan ontspanningsmogelijkheden, een rijk verenigingsleven, een sterke lokale economie en adembenemende natuur heeft Nieuwpoort het hele jaar door bijzonder veel te bieden voor jong én oud. Deze unieke troeven maken van Nieuwpoort dé onbetwiste parel aan onze Noordzeekust.

Iedereen bij Stad Nieuwpoort draagt bovendien bij aan het optimaliseren van de stedelijke dienstverlening om u waar nodig te helpen of te ondersteunen. De belangrijkste elementen krijgt u toegelicht in de onthaalbrochure. U krijgt hierin nog heel wat extra informatie over Stad Nieuwpoort aangereikt.

Voor uitgebreide info en de meest recente updates over het reilen en zeilen in Nieuwpoort kunt u terecht op onze stedelijke website, het tweemaandelijks infomagazine Nieuwpoort, Uw Stad (NUS) en de officiële pagina’s van Stad Nieuwpoort op sociale media. U kunt ook terecht bij de stedelijke Onthaallijn.

Onthaalmoment nieuwe inwoners

De Dienst Onthaal van Stad Nieuwpoort organiseert ongeveer jaarlijks een dergelijk onthaalmoment na de zomer.  Als nieuwe inwoner wordt u persoonlijk uitgenodigd op dit onthaalevenement. U kunt dan kennismaken met het bestuur en de gemeentelijke diensten.

Voorwaarde om deel te nemen:

  • U woonde voor de verhuis niet in de stad.