Onderwijs

Nieuwpoort telt diverse scholen, met ruim aanbod, gaande van kleuter-, lager-, secundair tot kunst- en volwassenonderwijs.
Je gading niet gevonden? Zoek dan een opleiding die bij je past via de Onderwijskiezer.

Vanuit de overheid en het stadsbestuur is er tevens een groot aanbod voor kinderen, jongeren en ouders die wat (financiële of andere) ondersteuning nodig hebben op vlak van onderwijs.

Inschrijvingen 

De basisscholen van Nieuwpoort schrijven in op basis van chronologie: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Daarbij is er één voorrangsperiode. Daarna kunnen ouders vrij inschrijven zolang er plaats is.
De voorrangsperiode geldt voor broers, zussen en kinderen van personeel, indicator- en niet-indicatorleerlingen.

Kunt u uw kind nog inschrijven?

  • Inschrijvingen voor het basis- en secundair onderwijs gebeuren vanop afstand, bijvoorbeeld digitaal. Informeer je bij de school.
  • Als je kind al ingeschreven is, blijft het ingeschreven.
  • Een school kan uitzonderlijk ouders en kandidaat-leerlingen op school ontvangen (max. 3 personen tegelijk).  Dat kan alleen wanneer geen andere leerlingen aanwezig zijn, op afspraak en volgens de nodige veiligheidsmaatregelen. Dit is enkel bedoeld voor wie verminderde toegang heeft tot digitale alternatieven.

Wie meer info wenst over inschrijven in het basisonderwijs van Nieuwpoort kan terecht bij Sibylle Decuyper, deskundige van het Lokaal Overlegplatform Basisonderwijs Westkust:  tel. 0492 18 41 21 of  sibylle.decuyper@ond.vlaanderen.be