Nieuwpoortenaren laten zich in Veurne vaccineren

Nieuwpoortenaren worden in Veurne (Furnevent) gevaccineerd. Onze Stad zorgt voor vervoer voor wie moeilijk zelf naar Veurne kan. 

De locatie?

plan van de buitenruimte furnevent met aanduiding Kiss&ride, fietsenparking

Gratis pendelbus sluit aan op openbaar vervoer (tot en met 24 juli 2021)

Een gratis pendelbus verbindt het vaccinatiecentrum, het ziekenhuis van Veurne en de stations van Veurne en Koksijde.  De pendelbus start steeds 45 minuten voor de opening van het vaccinatiecentrum aan het station van Koksijde en rijdt tot 45 minuten na het sluitingsuur. De bus doet de haltes aan in onderstaande volgorde:

Station Koksijde - Station Veurne - Veurne Ziekenhuis AZ West - Furnevent 

Na de eerste rit keert de pendelbus vanuit Furnevent terug naar het station Koksijde. Vanaf de tweede rit keert hij omgekeerd terug en wordt het: 

Station Koksijde - Station Veurne - Veurne Ziekenhuis AZ West- Furnevent - Veurne Ziekenhuis AZ West - Station Veurne - Station Koksijde - ...

Opgelet! Deze pendelbus rijdt tot en met 24 juli 2021. Heeft u na die dag nood aan vervoer naar uw vaccinatie-afspraak? Bel dan vooraf naar het 0800-nummer dat u in uw uitnodiging vindt opdat uw vervoer geregeld kan worden van deur tot deur.

Met De Lijn naar Veurne ziekenhuis

Opgelet: Wie vanuit Nieuwpoort-Bad de lijnbus naar Veurne wenst te nemen, zal dit pas in Nieuwpoort-Stad kunnen doen. De Lijn voert immers werken uit waardoor de lijnbus richting Veurne tijdelijk (vermoedelijk tot eind juni) Nieuwpoort-Bad niet aandoet.
De Stad Nieuwpoort voorziet dat u gratis met De Lijn naar uw vaccinatie-afspraken kunt rijden. Heeft u al een vaccinatie-afspraak? Dan kunt u uw ticket aanvragen via het webformulier.
Lukt het u niet om dit digitaal aan te vragen? Bel dan naar onze onthaallijn op het nummer 058 22 44 44. 

Onze bode bezorgt uw lijn-tickets dan in uw brievenbus. Per aanvraag krijgt u zowel een ticket voor uw eerste prik als een ticket voor uw herhalingsvaccinatie. Elk ticket is geldig voor de heen- en de terugreis.

We verzamelden de dienstregeling:  

NIEUWPOORT – VEURNE

VEURNE -  NIEUWPOORT

Schooldagen

Schooldagen

Schoolvakanties weekdagen

Schoolvakanties weekdagen

Zaterdag

Zaterdag

Zon- en feestdagen

Zon- en feestdagen

Hoe te bereiken met de wagen of op de fiets? 

beeld van het bord dat de weg wijst naar het vaccinatiecentrum

 

U zal enkel via de Nijverheidsstraat toegang hebben tot Furnevent. Via de Albert I-laan zal u de zaal niet kunnen bereiken.

Op alle invalswegen naar Veurne tonen fel gele wegwijzers u de weg naar het vaccinatiecentrum.

Gebruikt u toch een GPS? Kies dan voor Nijverheidsstraat 8 in Veurne.  

 

gele wegwijzers die fietsers de weg wijst naar vaccinatiecentrum

 

Ook voor fietsers is een veilige fietsroute uitgestippeld.

Deze leidt u door de suikersite veilig naar de fietsparking aan Furnevent.

Volg eenvoudigweg de fietspijlen.

 

Ga naar het vaccinatiecentrum als u kan

U laten vaccineren in het vaccinatiecentrum zal altijd de snelste weg zijn om gevaccineerd te worden. U kunt zich daarbij laten helpen:

  • Iemand mag u helpen en vergezellen naar en in het vaccinatiecentrum: uw partner, gezinslid, vriend, vrijwilliger…
  • Het vaccinatiecentrum kan u helpen met vervoer: een taxidienst, aangepast vervoer via een minder mobiele centrale, … Bel daarvoor naar het 0800-nummer dat onderaan op het eerste volle tekstblad in uw uitnodigingsbrief staat.

                               beeld van uitnodigingsbrief waarin de plaats van het telefoonnummer in geel is omcirkeld

  • Kreeg u uw uitnodiging na 23 maart in uw brievenbus? Dan zit de uitnodiging in een nieuw ontwerp en vindt u het nummer bovenaan de brief in het kader. 

beeld van het nieuw ontwerp van de vaccinatiie-uitnodiging

  • Heeft u nog geen uitnodigingsbrief ontvangen? Dan hoeft u ook nog niet te bellen. Wacht tot u een uitnodiging ontvangt zodat afspraak en vervoer op elkaar afgestemd zijn.

Samen naar de prik?

Bent u beide 65+ en kreeg minstens één van u al een uitnodiging voor vaccinatie? Bel dan  naar het 0800-nummer dat u in uw uitnodiging vindt en vraag of uw partner samen met u kan gevaccineerd worden. Meer info over de mogelijkheden.

Bewonersbrief verduidelijkt

Eens er meer details waren, heeft de stad heel wat info verzameld in een bewonersbrief. De brief werd dbezorgd in de brievenbussen van onze inwoners.  

We kozen ervoor om per domicilie-adres één inwoner aan te schrijven om te vermijden dat er meerdere identieke brieven bij u in de bus zouden vallen. Deze brieven zijn straat per straat bedeeld, niet overal tegelijk dus. Kregen andere inwoners als hun bewonersbrief en u nog niet? Geen zorgen de brief is zeker op komst en zal de komende dagen in uw brievenbus vallen. 

Let op: Deze bewonersbrief met stadshoofding is geen uitnodiging tot vaccinatie. Die wordt u toegestuurd door de Vlaamse overheid, Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Uitnodigingen?

Momenteel heeft de Vlaamse overheid uitnodigingen verstuurd naar geboortejaar 1950 voor vaccinatie in de week van 26 april 2021 in vaccinatiecentrum Furnevent. Bent u jonger dan wacht u nog even op uw uitnodiging. Eventueel kunt zich inschrijven op de reservelijst 65+

U ontvangt uw uitnodiging per brief. Wenst u uw uitnodiging digitaal te ontvangen? Vul hiervoor uw 'Mijn Burgerprofiel' aan en activeer uw eBox.

 

Uitnodiging ontvangen?

Vereet niet om uw afspraak te bevestigen!
Dat kan via de website www.laatjevaccineren.be/registratie of door te bellen naar het 0800-nummer dat u vindt op de uitnodiging.
U kunt de afspraak bevestigen op het voorgestelde moment, u kunt de afspraak verplaatsen of annuleren.

Zonder een vaccinatie-uitnodiging kunt u geen afspraak maken.

Thuisvaccinatie voor wie?

Thuisvaccinatie is uitzonderlijk. Dit kan enkel als u door gezondheidsproblemen niet naar het vaccinatiecentrum kunt komen. Uw huisarts zal beoordelen of u thuis gevaccineerd moet worden en dat in overleg met u organiseren.

Nog vragen over vaccinatie? 

De Vlaamse overheid, die de vaccinatiecampagne organiseert, heeft een website waar alle vaccinatie-info verzameld is. U vindt deze op www.laatjevaccineren.be  Daarnaast kunt u bellen naar het gratis infonummer van de Vlaamse overheid

  • Bel 1700 - elke werkdag van 9 tot 19 u.
  • Kies corona (2) in het keuzemenu
  • kies vaccinatie (2)

Eens een uitnodiging ontvangen, kunnen Nieuwpoortenaren hun vaccinatie-afspraak bevestigen, verplaatsen of annuleren. Dat zal online kunnen of op een gratis 0800-nummer dat op de uitnodiging vermeld staat.  

Momenteel is ons corona-nummer voor vragen over Nieuwpoortse maatregelen nog steeds bereikbaar: