Nieuw Subsidieprogramma ZeeBONK Ondersteunt Visserij en Aquacultuur aan de Belgische Kust

29
apr
2024

De Provincie West-Vlaanderen, Vlaanderen en Europa hebben onlangs het subsidieprogramma ZeeBONK gelanceerd, gericht op de visserij- en aquacultuurgemeenschap aan de Belgische kust.

Hiervoor wordt tot 2029 2,2 miljoen euro aan projectmiddelen voorzien.

Met een toewijzing van 2,2 miljoen euro aan projectmiddelen tot 2029, staat ZeeBONK open  voor projecten van diverse organisaties, waaronder vzw's, kmo's, vennootschappen, ngo's, verenigingen, lokale overheden en verzelfstandigde agentschappen.

ZeeBONK heeft als doel in hoofdzaak projecten te ondersteunen die lokale ondernemers in de visserij- en aquacultuursector en hun product een duwtje in de rug geven. Maar er is ook ruimte voor projecten met een link naar die visserij en aquacultuur die van uit educatieve, culturele en toeristische hoek de sector vooruit kunnen helpen. Daarnaast behoort ook het behoud van gerelateerd kusterfgoed en het minimaliseren van milieu-impact tot de doelstellingen van ZeeBONK.

Heeft u zelf een vernieuwend idee dat de visserij of aquacultuur versterkt? De eerste oproepronde voor projecten loopt tot en met donderdag 23 mei 2024. 

Meer informatie is beschikbaar op www.zeebonk.be.