Langestraat

In Nieuwpoort-Stad wordt de Langestraat aangepakt. De straat moet leefbaarder, aangenamer en veiliger worden voor inwoners en ondernemers.

De rijweg zal aangelegd worden in lichtgrijze asfalt. Voor de voetpaden en parkeerstroken is gekozen voor grijze natuursteen. Om het geheel een frisse uitstraling te geven, komen er bomenrijen langs beide zijden.

Daarnaast wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast en verbetert de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Voor dit project is 3,65 miljoen euro voorzien. 

Fasering

FASE 1

Fase 1 tussen de Pieter Deswartelaan en Arsenaalstraat/Ieperstraat werd afgerond. Dit straatgedeelte is opnieuw toegankelijk. 

Fase 1 Langestraat

FASE 2

Fase 2 tussen de Arsenaalstraat/Ieperstraat en Recollettenstraat/Valkestraat werd afgerond. Dit straatgedeelte is opnieuw toegankelijk. 

Fase 2 Langestraat

FASE 3

De werken in de Langestraat zijn een derde fase ingegaan. Er wordt gewerkt aan de zone tussen het Astridpark en de Recollettenstraat/Valkestraat. Dit project is een samenwerking tussen Stad Nieuwpoort en Aquaduin.

De werken omvatten het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel, voetpaden, parkeerstroken, nieuwe rijweg in asfalt, het vernieuwen van de openbare verlichting en groenaanleg.

Om de hinder van de werken te beperken, wordt er in verschillende deelfasen gewerkt. 

  • Deelfase I: vak Astridpark-Astridlaan (gestart op maandag 4 september 2023)

  • Deelfase II: vak Astridlaan-Recollettenstraat/Valkestraat

Op maandag 22 januari 2024 werd gestart met de werken tussen de Astridlaan en de Recollettenstraat/Valkestraat. In dit vak van de Langestraat komen nieuwe nutsvoorzieningen. Zo worden een gasleiding voor lage druk en voorzieningen voor de nieuwe openbare verlichting geplaatst. Ook de elektriciteitsleiding voor de laag- en middenspanning wordt vernieuwd. Hiervoor wordt het voetpad opengebroken.

Tijdens de werkzaamheden wordt in de Langestraat tussen de Astridlaan en de Recollettenstraat/Valkestraat richting de Astridlaan eenrichtingsverkeer ingevoerd. Er wordt een omleiding voorzien voor verkeer komende uit de Astridlaan langs de Kaai, Ieperstraat en Langestraat. Voor fietsers loopt de omleidingsroute via de Astridlaan, Ventweg Kaai, Oostendestraat en Langestraat.

  • Deelfase III: kruispunt Astridlaan-Langestraat

Op maandag 10 juni 2024 gaat de volgende fase van start tussen de Astridlaan en de Recollettenstraat. Tot en met vrijdag 19 juli 2024 worden er rioleringswerken uitgevoerd in het deel tussen de Astridlaan en de Kokstraat (kruispunt Kokstraat inbegrepen).

Tussen zaterdag 20 juli en zondag 18 augustus 2024 liggen de werken even stil omwille van het bouwverlof.

Vanaf maandag 19 augustus 2024 hervatten de rioleringswerken tussen de Kokstraat en de Recollettenstraat. Tegelijkertijd wordt het bovendeel tussen de Astridlaan en Kokstraat heraangelegd.

Fase 3 Langestraat

Infovergaderingen

De Stad Nieuwpoort lichtte het vernieuwingsproject Langestraat toe op een infovergadering op 30 september 2021.  Tijdens de infovergadering werd gepraat over de vordering van de wegenwerken en het toekomstplan van de straat. De presentatie van deze infovergadering kunt u in pdf bekijken. U vindt deze onder 'gerelateerde documenten' op deze webpagina.

Op dinsdag 5 september 2023 vond een nieuwe infovergadering plaats over de derde fase van de wegenwerken.  De presentatie van deze infovergadering kunt u in pdf bekijken. U vindt deze onder 'gerelateerde documenten' op deze webpagina.