Langestraat

In Nieuwpoort-Stad wordt de Langestraat aangepakt. De straat moet leefbaarder, aangenamer en veiliger worden voor inwoners en ondernemers.

De rijweg zal aangelegd worden in lichtgrijze asfalt. Voor de voetpaden en parkeerstroken is gekozen voor grijze natuursteen. Om het geheel een frisse uitstraling te geven, komen er bomenrijen langs beide zijden.

Daarnaast wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast en verbetert de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Voor dit project is 3,65 miljoen euro voorzien.

Presentatie infovergadering

De Stad Nieuwpoort lichtte het vernieuwingsproject Langestraat toe op een infovergadering op 30 september 2021.  Tijdens de infovergadering werd gepraat over de vordering van de wegenwerken en het toekomstplan van de straat.

De presentatie van deze infovergadering kunt u in pdf bekijken. U vindt deze onder "gerelateerde documenten" op deze webpagina.

Fasering

FASE 1

De eerste fase omvat het gedeelte tussen de Pieter Deswartelaan en het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat.

Vanaf 9 augustus worden de rioleringswerken voortgezet. De Slachthuisstraat zal tijdens deze periode even tweerichtingsverkeer worden. In het kader van de verkeerscirculatie zal er altijd een doorgang zijn ter hoogte van de Willem De Roolaan of ter hoogte van de Ieperstraat/Arsenaalstraat. 

Na de aanleg van alle rioleringen zal de aannemer starten met het leggen van boordstenen, funderingen, verhardingen etc. Ook tijdens deze werken blijft het kruispunt Ieperstraat/ Arsenaalstraat afgesloten. 

Fase 1 Langestraat

FASE 2

Vanaf 27 september 2021 start de tweede fase tussen het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat en de Valkestraat/Recollettenstraat. 

Deel 1 - tussen Ieperstraat/Arsenaalstraat en Markstraat/Oostendestraat

Vanaf 27 september 2021 start de aannemer met het opbreken van de Langestraat vanaf de Ieperstraat/Arsenaalstraat tot de Marktstraat/Oostendestraat. Het kruispunt aan de Schipstraat/Sint-Jacobstraat is tijdens de werken niet toegankelijk. Het kruispunt Marktstraat/Oostendestraat blijft wel open en toegankelijk.

Vervolgens worden rioleringswerken uitgevoerd. Daarna, in december, vernieuwen de nutsmaatschappijen de kabels en leidingen. Na het kerstverlof start de aannemer met de aanleg van de wegenis (funderingen, boordstenen, …).

Deel 2 - tussen Markstraat/Oostendestraat en Recollettenstraat

In februari 2022 zullen de nutsmaatschappijen starten met de vernieuwing van de kabels en leidingen. Aansluitend worden de riolerings- en wegeniswerken aangevat. Exacte timing wordt op een later tijdstip meegedeeld. De planning is immers aan wijzigingen onderhevig (oa weersafhankelijk).

Fase 2 Langestraat

Informatie over de derde fase volgt. Deze werken zullen het laatste stuk tot aan de Astridlaan omvatten, én het kleine stukje Langestraat tussen de Astridlaan en de Parklaan. 

Fase 3 Langestraat