Langestraat

In Nieuwpoort-Stad wordt de Langestraat aangepakt. De straat moet leefbaarder, aangenamer en veiliger worden voor inwoners en ondernemers.

De rijweg zal aangelegd worden in lichtgrijze asfalt. Voor de voetpaden en parkeerstroken wordt gekozen voor grijze natuursteen. Om het geheel een frisse uitstraling te geven, komen er bomenrijen langs beide zijden.

Daarnaast wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast en verbetert de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Voor dit project wordt 3,65 miljoen euro voorzien.

Fasering

De eerste fase omvat het gedeelte tussen de Pieter Deswartelaan en het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat.

Deel 1 – voetpaden

De nutsmaatschappijen vernieuwden kabels en leidingen in de voetpadzone. 

Deel 2 - tussen Pieter Deswartelaan en de Willem De Roolaan 

Op 14 juni 2021 startte de aannemer met het opbreken van de Langestraat vanaf de Pieter Deswartelaan tot en met het kruispunt Willem De Roolaan. Vervolgens kwamen rioleringswerken aan bod. Deze zijn ondertussen uitgevoerd.

Het kruispunt met de Willem De Roolaan werd voorzien van tijdelijke verharding zodat doorgang voor verkeer terug mogelijk wordt. Tevens werden de inritten toegankelijk gemaakt komende langs de zijde van de Pieter Deswartelaan.. 

Deel 3 - tussen de Willem De Roolaan en Ieperstraat/Arsenaalstraat

Vanaf begin juli tot het bouwverlof (16 juli) werd ook het gedeelte tussen de Willem De Roolaan en Ieperstraat/Arsenaalstraat (kruispunt niet inbegrepen) opgebroken voor de start van rioleringswerken. 

Deel 4 - voortzetting werken

Vanaf 9 augustus worden de rioleringswerken voortgezet en zal ook het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat met de Langestraat opgebroken worden. 

De Slachthuisstraat zal tijdens deze periode even tweerichtingsverkeer worden. In het kader van de verkeerscirculatie zal er altijd een doorgang zijn ter hoogte van de Willem De Roolaan of ter hoogte van de Ieperstraat/Arsenaalstraat. 

Na de aanleg van alle rioleringen zal de aannemer starten met het leggen van boordstenen, funderingen, verhardingen etc.

Fase 1 Langestraat

In 2022 start de tweede fase tussen het kruispunt Ieperstraat/Arsenaalstraat en de Valkestraat/Recollettenstraat. 

Fase 2 Langestraat

Informatie over de derde fase volgt. Deze werken zullen het laatste stuk tot aan de Astridlaan omvatten, én het kleine stukje Langestraat tussen de Astridlaan en de Parklaan. 

Fase 3 Langestraat