Langestraat

In Nieuwpoort-Stad wordt de Langestraat aangepakt. De straat moet leefbaarder, aangenamer en veiliger worden voor inwoners en ondernemers.

De rijweg zal aangelegd worden in lichtgrijze asfalt. Voor de voetpaden en parkeerstroken is gekozen voor grijze natuursteen. Om het geheel een frisse uitstraling te geven, komen er bomenrijen langs beide zijden.

Daarnaast wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast en verbetert de kwaliteit van het oppervlaktewater.

Voor dit project is 3,65 miljoen euro voorzien.

Presentatie infovergadering

De Stad Nieuwpoort lichtte het vernieuwingsproject Langestraat toe op een infovergadering op 30 september 2021.  Tijdens de infovergadering werd gepraat over de vordering van de wegenwerken en het toekomstplan van de straat.

De presentatie van deze infovergadering kunt u in pdf bekijken. U vindt deze onder "gerelateerde documenten" op deze webpagina.

Fasering

FASE 1

Fase 1 tussen de Pieter Deswartelaan en Arsenaalstraat/Ieperstraat werd afgerond. Dit straatgedeelte is opnieuw toegankelijk. 

Fase 1 Langestraat

FASE 2

De Langestraat tussen de Ieperstraat en Recollettenstraat werd eind juni 2022 opengesteld voor het verkeer. Begin september werd de afsfaltlaag aangelegd. 

Van donderdag 15 tot en met 29 september 2022 worden de voetpaden op het kruispunt Langestraat, Oostendestraat en Marktstraat afgewerkt. De voorlopige verharding, die werd aangelegd na de werken aan de nutsvoorzieningen, wordt omgezet in een definitieve verharding. Hoek per hoek worden de voetpaden onder handen genomen.

De rijbaan, garages en gebouwen in dit straatgedeelte blijven bereikbaar. Voor voetgangers wordt geprobeerd om de hinder te beperken.

Fase 2 Langestraat

FASE 3

Informatie over de derde fase volgt. Deze werken zullen het laatste stuk tot aan de Astridlaan omvatten, én het kleine stukje Langestraat tussen de Astridlaan en de Parklaan. 

Fase 3 Langestraat