Derde coronaprik?

Vaccinatiecentrum Furnevent zet tussen 28 september en 6 oktober een derde coronaprik voor de meest kwetsbare inwoners. Voor Furnevent gaat het om iets meer dan 2.600 mensen. Mensen met een verzwakt immuunsysteem komen in aanmerking voor een derde prik. De mutualiteiten stellen de lijsten op, huisartsen vullen aan.

De uitnodigingen voor deze prikken zijn onderweg. Wie wil, kan zelf nakijken of hij of zij op de lijst van patiënten staat via www.myhealthviewer.be of via www.mijngezondheid.belgie.be

Er is een kleine kans dat u een risicopatiënt bent en dat u vanaf 20 september niet op de lijst van uw verzekeringsinstelling/ziekenfonds voorkomt. Zo beschikken de verzekeringsinstellingen niet over de nieuwe informatie van na 1 april 2021. In dat geval maakt u best een afspraak met uw vaste huisarts. Deze kan u altijd toevoegen aan de lijst met risicopatiënten, ook na half september. Mensen zonder vaste huisarts maken best een afspraak met een huisarts naar keuze zodat deze een medisch dossier kan opmaken en u kan toevoegen aan de lijst zodat ook u wordt uitgenodigd voor vaccinatie.

Als u voor uw medische behandeling enkel gevolgd wordt door een specialist, kan deze contact nemen met de huisarts om u alsnog toe te voegen aan de lijst.