Brochure Toegankelijk Nieuwpoort

Nieuwpoort is een stad om van te genieten. Met alle zintuigen. Historische monumenten, parels in het groen, charmante plekken bij het alomtegenwoordige water, een prachtig zandstrand en een brede Zeedijk. De wandelpromenade langs de Havengeul brengt u van de zee naar het historisch hart van Nieuwpoort met de authentieke vissershaven en het boeiende oorlogsverleden. Onderweg komt u voorbij het prachtige natuurreservaat De IJzermonding. De stad kent veel aangename en gastvrije adresjes voor een snelle hap, een uitgebreid gastronomisch diner en een zalig verblijf. Elke levensgenieter vindt zijn gading in Nieuwpoort.

Alles ligt binnen eenieders bereik.

Ook iets oudere bezoekers, vakantiegangers met een tijdelijke of permanente beperking en mensen die nood hebben aan extra comfort of zorg kunnen met een gerust hart Nieuwpoort bezoeken.

Als bestuur hebben we een ruim aanbod aan voorbehouden parkeerplaatsen voorzien voor mensen met een fysieke beperking die gebruikmaken van een geldige parkeerkaart. Deze parkeerplaatsen dienen met respect gebruikt te worden.

Deze brochure biedt alle informatie om uw bezoek aan Nieuwpoort voor te bereiden. U leest alles over toegankelijke accommodatie, vervoer, voorbehouden parkeerplaatsen, recreatie en sociale zorg. De informatie is gebaseerd op objectief deskundig onderzoek ter plaatse. Voor meer specifieke informatie kunt u het gedetailleerde rapport bekijken op www.toevla.be

Deze handige brochure kwam tot stand in samenwerking met Inter, Stad Nieuwpoort en de adviesraad voor mensen met een handicap.