Beaufort 2024

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer presenteren in 2024 de achtste editie van Triënnale Beaufort aan de Belgische kust. Achttien nationale en internationale beeldende kunstenaars presenteren unieke werken in de negen deelnemende kustgemeenten. Curator Els Wuyts selecteerde de kunstenaars, die op vaak unieke plekken in de kustgemeenten hun beeldend werk zullen tonen. De achtste editie van de Triënnale Beaufort loopt van 27 maart tot en met 3 november 2024.

Thema van de kunstwerken

De plek staat centraal in de editie van 2024. Het thema ‘Fabric of Life’ is dan ook een uitnodiging om bepaalde perspectieven of gekende vergezichten aan de kust open te vouwen en dat weefsel van relaties, slierten, lussen, vlechten, kabels, zwermen en schubben te ontknopen. Net zoals in een groots monument of een intiem kunstwerk meer dan één verhaallijn terug te vinden is en veelzijdige herinneringen of onontdekte waarden aan de oppervlakte komen drijven.

De artistieke creaties integreren zich in de omgeving, en geven de plek waar ze te zien zijn een andere dimensie. Door de doordachte keuze van de curator, in overleg met de deelnemende kustgemeenten, van kunstenaars die passen bij het DNA van de respectievelijke locaties, belooft Beaufort24 een editie te worden die de kunst en de kust nog meer samenbrengt.

Beaufort24 in Nieuwpoort

In Nieuwpoort zal het werk van Selva Aparicio (SP) en Alexandra Bircken (DE) te zien zijn. Meer informatie volgt later. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info: www.triënnalebeaufort.be