Herstelling wegdek Sluizenring

Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 16 juni 2023 herstelt De Vlaamse Waterweg de rijbaan op de Sluizenring. Er wordt gewerkt aan het wegdek ter hoogte van de ophaalbrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Ook het wegdek aan de brug over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke (Veurnevaart) wordt aangepakt.

De Sluizenring zal tijdens de wegeniswerken niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer.
Fietsers en voetgangers zullen geen hinder ondervinden en kunnen steeds blijven doorrijden.

VERKEER KOMENDE VAN HET KONING ALBERT I MONUMENT RICHTING PIETER DESWARTELAAN

Normaal rijdt u langs het Koning Albert I monument de Sluizenring op. Het tracé langs de Sluizen brengt u voorbij de Boterdijk, Brugsevaart, IJzer en Brugse Steenweg en eindigt aan de Pieter Deswartelaan.
Via de Brugse Steenweg kunt u in normale omstandigheden doorrijden richting Sint-Joris en Ramskapelle, bijvoorbeeld tot het industrieterrein De Noordvaart of het stedelijk recyclagepark. Tijdens de werken is de Sluizenring onderbroken vanaf de ophaalbrug over het Kanaal Plassendale-Nieuwpoort. Met uitzondering van de Boterdijk kunnen bovenstaande straten dus niet via dit parcours bereikt worden. U dient de omleiding via de Zesde Liniestraat en de Ramskapellestraat te volgen.

VERKEER KOMENDE UIT DE BRUGSEVAART EN DE IJZER

Plaatselijk verkeer tussen de twee werfzones zal wel nog mogelijk zijn. Wie uit de Brugsevaart of de IJzer
komt, zal nog via de Sluizen naar de Brugse Steenweg kunnen wegrijden.

VERKEER KOMENDE UIT DE BRUGSE STEENWEG

Wie de Brugse Steenweg wil verlaten, kan dat tijdens de werken niet doen via de Sluizenring. Dit is immers niet mogelijk door werken bij de ophaalbrug over het Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke. U dient de omleiding via de Ramskapellestraat en de Zesde Liniestraat te volgen.

U kunt de voorziene verkeersmaatregelen raadplegen op onderstaande kaart. De gele
sterren markeren de werfzones.