Werken aan houten wandelpromenade

Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust is gestart met de eerste fase van de herstellingstellingswerken aan de houten wandelpromenade langs Havengeul. Er wordt niet gewerkt op zondagen, feestdagen en schoolvakantie.

Update werken

De werken aan de houten wandelpromenade zullen wat langer duren dan gepland. Bedoeling is om het houten gedeelte tussen uitkijktoren bij de Louisweg en ponton veerdienst klaar te hebben tegen de kerstvakantie 2022. Deze werken zijn steeds onder voorbehoud van weer- en werfomstandigheden.  

Tijdens de herfstvakantie zijn er geen werken, maar het houten gedeelte van de wandelpromenade zal niet toegankelijk zijn.

Tussen het Loodswezenplein en het ponton van de veerdienst is men volop bezig met de herstelling van de glooiing (helling tussen promenade en water). Na deze werken zal alles toegankelijk gemaakt worden. De afwerking van het houten wandelpromenade in dit gedeelte staat later gepland. Vanaf begin 2023 start men ook met de opwaardering van het Loodswezenplein ter hoogte van de stormvloedkering.

Mobiliteit 

  • Wandelaars kunnen terecht op de rode steentjesweg naast de houten promenade. De fietsers worden omgeleid via de Albert I laan.
  • De veerboot blijft toegankelijk.