Welkom in WZC De Zathe

Het WZC De Zathe wil meer zijn dan een gewoon verzorgingstehuis. In WZC De Zathe is zorg een passie. We willen er dan ook alles aan doen om een warm huis te zijn voor de bewoners, een thuis waar ze hun dagen zinvol kunnen invullen. Dit uit zich in verschillende facetten van het verblijf: onze bewoners kunnen een persoonlijke toets geven aan hun kamer. Ouderen mogen naar wens hun eigen kamer inrichten of verder aankleden.  

Onze medewerkers organiseren tal van recreatieve en vormingsactiviteiten op maat van de bewoner. Vanuit onze passie voor zorg is het aanbieden van activiteiten per definitie maatwerk. Bewoners kunnen de activiteiten die ze thuis graag deden gewoon verder uitvoeren bij ons. Animatie is een hefboom voor kwaliteit van leven. 

Bewoners

Voor wie? Mensen met een hoge zorggraad komen in aanmerking voor een verblijf het WZC. 

Elke aanvraag tot opname wordt individueel onderzocht door de sociale dienst. Na het akkoord tot opname wordt de bewoner, afhankelijk van zorggraad, ingeschreven op de dringende of niet – dringende wachtlijst.  Voor een afspraak en meer informatie kun je steeds terecht bij de maatschappelijk werker: stephanie.vandenbussche@nieuwpoort.be of tel. 058 22 21 82. 

Wat? Wij beschikken over 3 gesloten afdelingen waar telkens 32 bewoners kunnen verblijven. Op elke afdeling is een ruime leefruimte, keuken en zithoek aanwezig.  Op het gelijkvloers is er een binnentuin, op het eerste en tweede verdiep een ruim terras en kinéruimte. 

In de brochure van het woonzorgcentrum De Zathe vind je informatie terug betreffende

  • het gebouw en de kamers
  • de dienstverleningen
  • de dagprijs
  • de aanvraag tot opname

Bezoekers

Bezoekers zijn welkom tussen 8 u. en 20 u. Gelieve rekening te houden met drukke momenten voor de ochtendzorg tussen 9 u. en 10.30 u. De bewoners eten tussen 11.30 u. en 12.30 u. en genieten van hun middagrust tussen 13 u. en 14 u. Na 20 u. worden de deuren om veiligheidsredenen gesloten. Bezoek is dan nog steeds welkom, maar dient te bellen aan de ingang.

De cafetaria is dagelijks open van 14 u. tot 17 u.