Week van de groeilamp

Tijdens de Week van de Groeilamp, die loopt van 16  tot 23 mei, zijn er heel wat infosessies en activiteiten rond opvoeden. Dat zorgt voor inspiratie, ondersteuning en zet (groot)ouders of andere opvoeders even in de spotlights.

Pieterpeuterbad in de bib

Zaterdag 21 mei van 9 tot 12 u. stedelijke bibliotheek, Kokstraat 18A, gratis

Op Boekstartdag wordt de bib een paradijs voor peuters met een heus Pieterpeuterpad. Dit bestaat uit verschillende elementen waarmee kinderen hun eigen weg kunnen leggen en lopen. Het pad is bekleed met materialen die aaibaar zijn, kleurrijk en stimulerend voor de zintuigen. Kinderen worden uitgedaagd om te klauteren, te bukken om door een tunnel te kruipen of een berg op te klimmen.

Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Deze activiteit is een initiatief van de Dienst Cultuur en de bib in het kader van Boekstartdag. Met Boekstartdag laat de organisatie Iedereen leest jonge kinderen kennismaken met boeken. Zo gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open.

Mobiel speelplein De Speelvanne

Na een coronapauze van twee jaar blaast de Jeugddienst het mobiel speelplein nieuw leven in. Met een caravan vol sport- en spelmateriaal en een springkasteel is een namiddag vol speelplezier gegarandeerd. Kinderen kunnen tussen 13.30 en 16.30 u. vrij komen spelen en ravotten op volgende data en speelpleinen:

  • zaterdag 21 mei: speelplein Leistraat (Ramskapelle)
  • Zaterdag 28 mei: speelplein Jan Turpinplein (Nieuwpoort-Stad)

Online infosessies

Het volledige aanbod aan (online) activiteiten en lezingen vindt u op www.groeimee.be.

Tip: schrijf u in voor de webinar van pedagoge Lynn Geerinck via www.goedgezind.be/dossiers/webinars.

MAANDAG 23 MEI WEBINAR HOE BOUWEN WE AAN ONZE ‘VILLAGE’? – 20 u.

Hoe reageert u op goedbedoeld advies van een overbezorgde oma? Wat doet u met de strenge schoolse aanpak waar uw kind onzeker van wordt? Wat als de buurvrouw jouw kind vaak snoep geeft? Kortom: Hoe bouwen we aan onze ‘village’? En hoe kunnen we de ‘village’ rondom ons gezin weer versterken en écht zorg gaan dragen voor elkaar?