Volgende fase wegenwerken Langestraat: kruispunt Astridlaan

De vernieuwing van de Langestraat gaat een volgende fase. Hierbij starten de werken waarbij de riolering van de Langestraat het kruispunt met de Astridlaan moet doorsteken. Tussen maandag 5 februari en vrijdag 29 maart 2024 wordt het kruispunt van de Langestraat met de Astridlaan aangepakt. Om de hinder van de
werkzaamheden te beperken, wordt gewerkt in de deelfases: 

Maandag 5 februari tot en met zondag 25 februari 2024
Er wordt gestart met de rioleringswerken op het kruispunt van de Langestraat met de Astridlaan. Hierdoor wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd in de Astridlaan tussen de Kaai en de Canadalaan. In de Astridlaan is enkel verkeer in de richting van de Canadalaan/Willem De Roolaan en E40 mogelijk. Verkeer dat richting de Kaai rijdt, dient de omleidingsroute via de Parklaan te volgen. Uitrijden uit de Langestraat richting E40 blijft mogelijk.

Maandag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart 2024
Het kruispunt van de Langestraat met de Astridlaan wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Tijdens deze fase wordt een omleiding voorzien die ter plaatse staat aangeduid met de nodige signalisatie. Plaatselijk verkeer in de rest van de Astridlaan blijft mogelijk.

Zaterdag 2 maart 2024 tot en met zondag 10 maart 2024
Tijdens deze periode is er in de Astridlaan enkel doorgang met éénrichtingsverkeer komende vanaf de Kaai richting de Canadalaan/Willem De Roolaan en E40.

Maandag 11 maart tot en met vrijdag 15 maart 2024
Het kruispunt van de Langestraat met de Astridlaan wordt volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit voor het aanleggen van de nieuwe rijweg in asfalt. Tijdens deze fase wordt een omleiding voorzien die ter plaatse staat aangeduid met de nodige signalisatie. Plaatselijk verkeer in de rest van de Astridlaan blijft mogelijk.

Zaterdag 16 maart 2024 tot en met vrijdag 29 maart 2024
In de Astridlaan is terug enkel verkeer in de richting van de Canadalaan/Willem De Roolaan en E40 mogelijk.

Zaterdag 30 maart 2024
De Astridlaan wordt terug volledig opengesteld. Doorgaand verkeer is opnieuw mogelijk in beide richtingen.

Meer info over de werken in de Langestraat leest up www.nieuwpoort.be/langestraat