Vedette Crevette

Om het belang van de garnaal te onderlijnen, pakt Stad Nieuwpoort in oktober uit met de derde editie van de Maand van de Garnaal. Hierbij worden alle sterkhouders van de Nieuwpoortse garnaal samengebracht.

In het kader van deze themamaand organiseren de Stad en het gastronomiefestival Foodfront de kookwedstrijd Vedette Crevette. Deze wedstrijd plaatst de garnaal in de kijker als Nieuwpoorts topproduct. De culinaire competitie staat open voor iedereen met een passie voor lekker eten bereiden, van professionele chefs tot occasionele koks.

Welke chef de overwinning binnenhaalt, wordt bepaald tijdens een live kookproef op zondag 9 oktober 2022 in de stedelijke Vismijn. Voor het echter zover is, vindt eerst een selectieronde plaats. Kandidaat-chefs dienen daarbij een eigen recept in te sturen met een hoofdrol voor de Nieuwpoortse garnaal. Deadline hiervoor is donderdag 22 september 2022. Een jury – bestaande uit experts van Stad Nieuwpoort en de vier Foodfront-restaurants – stelt vervolgens een shortlist samen van de geselecteerde chefs die met elkaar de degens kruisen op 9 oktober 2022.

De eindwinnaar van de kookwedstrijd ontvangt een cadeaubon ter waarde van 150 euro bij één van de vier Foodfront-restaurants. En mag een jaar lang de eretitel van Vedette Crevette dragen.

Meer informatie, alle wedstrijdmodaliteiten en het inschrijfformulier zijn terug te vinden op www.visit-nieuwpoort.be/kookwedstrijdvedette-crevette.