Tussenkomst bij aankoop Buzzy Pazz: wat en hoe?

Heeft u een UiTPAS aan kansentarief? Vraag uw extra terugbetaling aan (na aankoop)

Nieuwpoortse jongeren die een Buzzy Pazz bij De Lijn aankopen, kunnen een korting krijgen. Onze Stad kan immers 50 % van de kostprijs van deze Buzzy Pass voor haar rekening nemen. 

Let op! Tussen woensdag 27 december 2023 en maandag 1 januari 2024 is het aanvragen van een korting bij aankoop van de Buzzy Pazz niet meer mogelijk via deze webpagina. Het gaat om een overgangsperiode.

Vanaf maandag 1 januari 2024 wijzigt voor inwoners van Nieuwpoort de werkwijze om een abonnement bij De Lijn aan te vragen aan een verminderd tarief. Er kan enkel nog een abonnement aangevraagd worden bij De Lijn zelf. Dit zal niet meer mogelijk zijn via Stad Nieuwpoort.

  • Heeft u al een abonnement en wilt u deze verlengen? Dan zult u een betaalvoorstel van De Lijn krijgen waarin de korting van 50 % meteen is verrekend. Is deze factuur niet correct? Dan kunt u langsgaan in de Lijnwinkel of bij de Dienst Abonnementen, Slijkensesteenweg 11, 8400 Oostende. Vergeet de eID van de betrokkene niet.
  • Vraagt u voor de eerste keer een abonnement aan? Dan moet u langsgaan de Lijnwinkel of bij de Dienst Abonnementen, Slijkensesteenweg 11, 8400 Oostende. Vergeet de eID van de betrokkene niet. Na deze eerste aanvraag zal de jaarlijkse verlenging automatische verlopen.

U kunt met al uw vragen terecht bij de Lijnwinkel in Oostende, Brandariskaai 2 of via tel. 070 22 02 00.

Uitzondering

Wie recht heeft op een korting (bv. door het OCMW of door verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit) moet niet registeren. De korting van 50 % geldt dan niet voor u gezien u al vermindering krijgt. 

Heeft u bovendien een UiTPAS aan kansentarief (https://www.nieuwpoort.be/voor-wie-is-de-uitpas)? 

  • Dan kunt u bovenop de korting bij aankoop van de Buzzy Pazz achteraf bijkomend 25 % van de aankoopprijs terugkrijgen.
  • Vraag deze terugbetaling na aankoop aan.
  • Heeft u hulp nodig om deze aanvraag in te dienen? Maak hiervoor een afspraak bij Het Sociaal Huis. Breng een betalingsbewijs op naam mee naar uw afspraak.

Hou er rekening mee dat de verwerking door De Lijn 1 maand kan duren! 

Voorwaarden

U woont in de gemeente.

De Buzzy Pazz is een abonnement voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 24 jaar. Met een Buzzy Pazz kunnen deze jongeren onbeperkt reizen op alle geregeld vervoer van De Lijn, behalve op de Limburgse snellijnen.

Heeft u een UiTPAS aan kansentarief? Vraag uw extra terugbetaling aan (na aankoop)