Tour Elektriek

Met het project Tour Elektriek laat Stad Nieuwpoort inwoners en bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst. In het straatbeeld is mooie streetart te zien. Maar liefst 20 elektriciteitskastjes kregen een opsmukbeurt en werden beschilderd in maritiem thema. De beschilderde kastjes vormen een kleurrijk parcours doorheen de stad. 

Deze kunstwerken werden gerealiseerd door artiesten van het kunstenaarscollectief Treepack. Zij zijn gespecialiseerd in muurschilderingen en Street Art-projecten. Met een uitgebreid netwerk van professionele artiesten werken ze concepten op maat uit. 

Wandeling Nieuwpoort-Stad

Startpunt van de Tour Elektriek in Nieuwpoort-Stad is het Marktplein. Daar kunt u zich laten verrassen door een unieke muurschildering van de Antwerpse straatartiest Lobster Robin. Daarna kunt u in de omgeving van het historisch centrum nog 10 andere kunstpareltjes ontdekken. 

Wandeling Nieuwpoort-Bad 

Er is ook een street art route in Nieuwpoort-Bad. Ontdek 10 prachtige kunstwerken tijdens een wandeling die u langs de mooiste plekjes van Nieuwpoort-Bad en de Havengeul brengt.

Tour Elektriek 1    Tour Elektriek 2