Toelage participatie en sociale activering

Vraag terugbetaling aan

Stad Nieuwpoort wenst iedereen in het sociale leven te betrekken door ze te laten deelnemen aan culturele, sportieve en informatieve activiteiten.

Inwoners en (pleeg)gezinnnen van Nieuwpoort die het financieel moeilijk hebben, kunnen een UiTPAS met kansentarief aanvragen. Dit gebeurt in Het Sociaal Huis.

Met de pas kunt u dan niet alleen punten sparen en omruilen, maar krijgt u ook automatisch 80% korting op de basisprijs bij UiTPAS-activiteiten of op de kost van uw deelname aan het verenigingsleven.

Bij Nieuwpoortse verenigingen of elke vereniging in de UiTPAS-regio Westhoek die de UiTPAS gebruikt, kunt u uw lidgeld betalen met de UiTPAS.  Materiaal of uniformen kunt u niet met uw UiTPAS bij uw vereniging aankopen. Hiervoor kunt u een terugbetaling vragen van 80% via de Stad. Dit doet u via het online formulier op deze pagina. De tussenkomst is beperkt tot 300 euro per jaar bij kinderen en 150 euro per jaar bij volwassenen.

Indien u lid bent van een vereniging buiten Nieuwpoort die niet met de UiTPAS werkt, dan kunt u 80 % van uw lidgeld en materiaal recupereren via de Stad. Dit doe u via het online formulier op deze pagina.

Vraag terugbetaling aan