Cultuur

Centrum Ysara en City

In cultuurzalen Centrum Ysara (Dienstweg Havengeul 14) en de City (Valkestraat 18) is er een ringleiding voorzien voor personen met een auditieve beperking.

Het cultuurprogramma is verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme, de Dienst Cultuur en online via www.cultuurnieuwpoort.be.

Personen met een handicap reserveren één van de voorbehouden plaatsen best telefonisch bij de Dienst Cultuur via tel. 058 79 50 00 of per mail naar cultuur@nieuwpoort.be.

Centrum Ysara

Deze locatie werd gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methodiek. Meer info op toevla.vlaanderen.be > Centrum Ysara.

In Centrum Ysara kunt u terecht voor een brede waaier aan zaal- en podiumkunsten. De zaal biedt plaats aan 300 bezoekers met gelijkvloerse plaatsen voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Er is ook een foyer, cafetaria en vergaderzaal.

City

Deze locatie werd gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methodiek. Meer info op toevla.vlaanderen.be > Theaterzaal City.

Deze vroegere bioscoopzaal werd omgebouwd tot een volwaardig centrum voor zaal- en podiumkunsten. In de theaterzaal met 200 zitplaatsen zijn er plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders. Ook de Dienst Cultuur is gevestigd op de eerste verdieping van de City. Zowel de theaterzaal als de Dienst Cultuur zijn bereikbaar via een lift.

Stedelijke bibliotheek

Deze locatie werd gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methodiek. Meer info op toevla.vlaanderen.be > Stedelijke bibliotheek Nieuwpoort.

De bibliotheek verleent volgende extra diensten:

  • grote letter boeken;
  • luisterboeken;
  • daisy-boeken/daisy-speler;
  • boekendienst aan huis.