Toegankelijkheid Westfront

Deze locatie werd gescreend volgens de Toegankelijk Vlaanderen-methodiek. Meer info op toevla.vlaanderen.be > Bezoekerscentrum Westfront.

Bezoekerscentrum Westfront is toegankelijk voor personen met een beperking. Op vertoon van de European Disability Card geniet de persoon met een handicap van een speciaal tarief (€ 3,50 i.p.v. € 7).

Minder mobiele bezoekers

De toegang tot Westfront en het bezoekerscentrum zelf zijn volledig drempelloos.
Aan de balie wordt een rolstoelgebruiker geïnformeerd over de ideale te nemen route en het gebruik van de lift.
Er zijn diverse zitplaatsen en er is aangepast sanitair.

Vijf voorbehouden parkeerplaatsen zijn voorzien op de parking op de Kaai, ter hoogte van de Langebrug. Voor rolstoelgebruikers die aan de achterzijde van Westfront parkeren, zijn er twee manieren om Westfront te bereiken:

  • Zij kunnen zich telefonisch bij Westfront aanmelden via tel. 058 23 07 33 (enkel tijdens de openingsuren) om toegang te krijgen via de dienstingang vlakbij de parkeerplaatsen.
  • Zij kunnen een aangename wandeling maken rond het Koning Albert I monument en daartoe de brochure wandeling Westfront downloaden. Deze is ook gratis te verkrijgen aan de balie van Westfront.

Personen met een auditieve handicap

In het bezoekerscentrum zijn er informatieve zaalteksten aanwezig. De meeste displays zijn van de nodige teksten voorzien (filmfragmenten zijn ondertiteld).

Personen met een visuele handicap

Geleide honden (assistentiehonden) zijn welkom in het museum.

Let op! Honden zijn in het bezoekerscentrum Westfront niet toegelaten.
Een uitzondering geldt voor assistentiehonden.