Ticketverkoop Nieuwpoorts cultuurseizoen van start

De ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen in Centrum Ysara en de City is opnieuw van start gegaan. De Dienst Cultuur van Stad Nieuwpoort pakt uit met een divers programma boordevol humor, muziek en theater. Eén van de grote namen is Kamagurka, die uitpakt met een groots verjaardagproject in bezoekerscentrum Westfront.

Het cultuurteam stelde een programma samen met extra aandacht voor de verschillende leeftijdsgroepen en cultuurdisciplines. Artiesten die vorig seizoen op het podium hadden moeten staan, worden na deze moeilijke periode extra in de verf gezet. Zij krijgen opnieuw een plekje in de rijk gevulde agenda.

Schepen van Cultuur Ann Gheeraert (CD&V) is ervan overtuigd dat heel wat cultuurliefhebbers vlot de weg naar de Nieuwpoortse cultuurzalen zullen terugvinden:

Het is ontzettend lang stil geweest in Centrum Ysara en de City. Onze bezoekers hunkeren naar die unieke cultuurbeleving die ze bij ons kunnen vinden. Vanaf september mogen we iedereen terug verwelkomen met een verfrissende mix van theater, muziek en humor. Stad Nieuwpoort presenteert een uitgebreid aanbod dat je toelaat om een cultuurervaring op maat samen te stellen.”

Van Cohen tot Shakespeare

Cultuurseizoen 2021-2022 wordt op gang getrapt met een concert in de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad. Op zaterdag 18 september 2021 brengt Sophia Ammann, een Belgische zangeres met Canadese roots, er op geheel eigen wijze het werk van Leonard Cohen opnieuw tot leven.

Muziekliefhebbers kunnen zich verder nog verheugen op het concert van de VRT Bigband met Sofie, Sandrine en Stef Caers. Zij brengen in Centrum Ysara hulde aan Ella Fitzgerald, één van de grootste jazzvocalisten aller tijden. Nog een klepper is Stef Bos. Onder de noemer Bloemlezing struint de Nederlander door zijn oeuvre en brengt verschillende klassiekers én nieuwe nummers. 

Voor de allerkleinste bezoekers is Het Lam van Jan een aanrader. Voor deze unieke kijkervaring ruilt het gezelschap 4Hoog de theaterzaal in voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Nieuwpoort-Stad.

Op vlak van theater springt De Reuzendoder van Ernest Hemingway in het oog. Zestig jaar na het overlijden van de gevierde schrijver brengen Tom Van Bauwel, Clara Cleymans, Tiny Bertels e.a. de kroniek van Hemingway’s tumultueuze relatie met alcohol.

Verder is het ook uitkijken naar de voorstelling King Lear. Fred Delfgaauw en Ida van Dril herwerkten Shakespeares meesterlijke tragedie tot een elementaire en eigenzinnige versie.

Nog op het programma staan klinkende namen als Bob De Moor, Janine Bischops, Warre Borgmans, Michael Pas, Lien Van de Kelder en Barbara Sarafian.

Kamafront

Eén van de headliners van het komende cultuurseizoen is Kamagurka. De cartoonist, kunstenaar en stand-upcomedian werd in mei 65 jaar. Hij viert dat met Kamafront, een veelzijdig nieuw project in bezoekerscentrum Westfront.

Deze zomervakantie ging hij in Nieuwpoort op zoek naar 65 ontmoetingen met gewone en minder gewone personages. Deze 65 portretten bundelt Kamagurka tot een levendig billboard van bewegend beeld, tekeningen, foto’s en live-art.

Naast een uitgebreide expositie maakt Kamagurka ook de gelijknamige podiumvoorstelling Kamafront van 65 minuten.

Kamagurka speelt de voorstellingen op vrijdag 5 november 2021 in Centrum Ysara en vrijdag 29 april 2022 in de City.

Ticketverkoop

De ticketverkoop start op maandag 30 augustus 2021. Tickets zijn verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme en online via www.cultuurnieuwpoort.be.  

Om te vieren dat Centrum Ysara in 2021 15 jaar bestaat, genieten bezoekers dit jaar van 15 % korting bij aankoop van tickets voor vier verschillende voorstellingen!

Een overzicht van alle voorstellingen die Centrum Ysara en de City in petto hebben, kan men terugvinden op www.cultuurnieuwpoort.be. De fysieke programmabrochure verschijnt ook op maandag 30 augustus 2021 en is verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme.