Stadshalle

Bekijk beschikbaarheid van deze zaal of vraag reservatie aan

De Stadshalle op het marktplein is naar historisch model begin jaren twintig heropgebouwd. Het oorspronkelijk gebouw dateert van vermoedelijk eind 13e eeuw. Het monument is geklasseerd in 1938.

In de jaren 40 fungeerde het als boter- en eiermarkt en als museum P. Braecke op de verdieping. Na 1950 bracht men er het museum van vogels en schelpdieren in onder en het museum voor geschiedenis op de verdieping.

De Stadshalle is gerestaureerd en dient nu als ontvangst- en tentoonstellingsruimte.

Zaal Geeraert

Zaal Geeraert is de benedenzaal van de Stadshalle. De zaal is de ideale tentoonstellingsruimte aangezien er ophangsystemen aan de muren zijn bevestigd en richtbare verlichting aanwezig is. Bovendien ligt de zaal midden in het centrum van de stad. Daarnaast is de zaal ook geschikt als ontvangstruimte, voor een lezing of voor een infoavond.

 • Oppervlakte 
  229,96m² (19,79m x 11,62m)

 • Technische uitrusting
  Vestiaire, ontvangstbalie, ophangingssysteem aan de muren, 15 tentoonstellingsboxen (250x150), richtbare verlichting.

Zaal Berquin

Zaal Berquin is de bovenzaal van de Stadshalle. Ook deze zaal kan perfect als tentoonstellings- of ontvangstruimte (voor recepties, ontvangsten, huwelijken, enz.) dienen. De zaal is ook geschikt voor activiteiten zoals een voordracht of een intimistischere zaal-of podiumactiviteit.  

 • Oppervlakte
  220 m2 (200x110) 

 • Technische uitrusting
  Ophangingssysteem voor spots, mogelijkheid tot plaatsen verstelbare podium en gradins. 

Bekijk beschikbaarheid van deze zaal of vraag reservatie aan