Stad Nieuwpoort deelt anti-verveelpakketten uit

20
mei
2020

Deze week verdelen de medewerkers van Het Huis van het Kind maar liefst 85 anti-verveelpakketten bij Nieuwpoortse gezinnen die het wat moeilijker hebben. Het pakket moet kinderen én ouders inspireren om thuis creatief aan de slag te gaan.

Stad Nieuwpoort levert dagelijks inspanningen om de meest kwetsbaren te ondersteunen. Ook focust het stadsbestuur op gezinnen met kinderen tot 12 jaar die het niet zo gemakkelijk hebben. Het Huis van Het Kind – OONIE stelde daarom verschillende anti-verveelpakketten samen.

Schepen van Sociale Zaken Jos Decorte vindt deze actie broodnodig:

 “Door de huidige situatie krijgen heel wat gezinnen met extra druk te kampen. Ook voor kinderen is het niet gemakkelijk om met alle maatregelen tegen het coronavirus om te gaan. Een anti-verveelpakket is dus een zeer welkom geschenk.”

Elk pakket bestaat uit het anti-verveelboekje met al het knutselmateriaal om deze leuke opdrachten uit te voeren. Daarnaast bevat het pakket ook een gezelschapsspel en een pannenkoekenmix etc. Een rijkgevuld pakket dat zeker voor de nodige afleiding zal zorgen, gaat schepen van Jeugd Bert Gunst verder:

“Voor veel gezinnen is het niet evident om tijdens deze periode een boeiende dagplanning op te stellen. Niet elke familie bezit immers over evenveel speelgoed. Daarom hebben we besloten om hen een extra duwtje in de rug te geven.”

Er werd ook gedacht aan alle andere Nieuwpoortse gezinnen. Het anti-verveelboekje vol leuke knutselideeën is gratis beschikbaar en kan door elk gezin gedownload worden. 

De medewerkers van Het Huis van het Kind doen ook een oproep aan alle kinderen om een foto van hun tekening of knutselwerk door te sturen en/of af te geven. Dit kan digitaal via oonie@nieuwpoort.be of via de witte brievenbus van Het Sociaal Huis.

Burgemeester Geert Vanden Broucke reageert tot slot opgetogen over de actie:

“Als Stad zetten we ten volle in op kinderen en zorgen dat zij alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Een toegankelijk en laagdrempelig vrijetijdsaanbod kan hierbij niet ontbreken. Dit is een belangrijk gegeven waar wij als bestuur veel aandacht aan besteden in het strategisch meerjarenplan 2020 – 2025. “