Sportkampen (oud)

Schrijf uw kind in

Tijdens de schoolvakanties organiseert de sportdienst sportkampen voor kinderen.

Bij wijze van voorbeeld vindt u hier de sportkampen die in 2020 werden georganiseerd.

Zomervakantie

Samen op Sportreis 

Wil je graag meerdere sporten uitoefenen? Meld je dan zeker aan voor het Omnisportkamp 'Samen op Sportreis'. Je kunt er niet alleen deelnemen aan verschillende sporten zoals voetbal, tennis, netbal en baseball. Je kunt ook meedoen aan activiteiten zoals reuzekano, indoor laser en strand-, water- en avonturenspelen. Bij mooi weer wordt er meestal buiten gesport.

!! Kinderen die naar het eerste leerjaar gaan, mogen deelnemen. Kinderen die naar het vierde leerjaar gaan, kunnen NIET deelnemen. 

Extreme Fun 

Hou je van sporten en wil je graag meerdere sporten uitproberen? Schrijf je dan in voor het sportkamp 'Extreme Fun'. Daar kun je, bovenop de traditionele sporten (tennis, zwemmen, voetbal etc.), ook deelnemen aan volgende activiteiten zoals outdoor laser, kajak of rijden met de go-cart. Op woensdag trekken de deelnemers naar het strand waar ze de leukste strandsporten kunnen beoefenen. Tot slot kunnen ze zich uitleven in Plopsaqua. 

!! Kinderen die naar het vierde leerjaar gaan, mogen ook deelnemen. Jongeren die beginnen aan het eerste middelbaar, kunnen NIET deelnemen aan dit kamp. 

 

Herfstvakantie

Dancemovez

Ben je een sportliefhebber en wil je graag kennismaken met meerdere sporten? Tijdens het omnisportkamp 'Dancemovez' kom je in contact met diverse sporten en leuke activiteiten zoals outdoor laser en jumplay. 

Daarnaast bestaat het kamp ook uit een gedeelte 'dans'. Dancemovez is het ultieme danskamp voor jongeren. Vijf dagen lang krijg je les in verschillende dansstijlen en werk je naar een dansshow toe. Onder leiding van een gediplomeerde docente ben je de hele week intensief bezig met het verbeteren van je dansskills. 

Er wordt altijd afgesproken aan de sportzaal!

1e, 2e, 3e leerjaar : sport in de voormiddag en dans in de namiddag
4e, 5e, 6e leerjaar: dans in de voormiddag en sport in de namiddag
!! Kinderen in de derde kleurterklas of jongeren in het eerste middelbaar (of hoger) kunnen NIET aan dit kamp deelnemen. 

 

Procedure

Inschrijven?

 • Voor kampen in de krokusvakantie: vanaf maandag 25 januari 2021 om 7 u.
 • Voor kampen in de paasvakantie: vanaf maandag 22 februari 2021 om 7 u.
 • Voor kampen in de zomervakantie: vanaf maandag 19 april 2021 om 7 u.
 • Voor kampen in de herfstvakantie: vanaf maandag 30 augustus 2021 om 7 u.

Vergeet niet de medische fiche van uw kind(eren) up te daten.

Registreren en inschrijven via https://webshopnieuwpoort.recreatex.be/ of de blauwe inschrijfknop op deze pagina.  

Indien er problemen zijn met de registratie, neem dan gerust contact op met de Sportdienst via sport@nieuwpoort.be of tel. 058 23 75 40. 

Praktische info

 • Zorg dat je tijdig ingeschreven bent.
 • Er is opvang voorzien voor en na het kamp. Gelieve wel jouw kind tijdig op te halen.
 • In de sportzaal zijn zwarte zolen NIET toegelaten.
 • Voorzie steeds regenkledij, voldoende drank, zwemgerief en een goed humeur.
 • Bij mooi weer wordt zoveel mogelijk buiten gesport.
 • Tijdens de kerstvakantie worden geen sportkampen georganiseerd.
 • Er wordt altijd les gegeven door gediplomeerde lesgevers.
 • Per sportkamp gaan we minstens 1 keer zwemmen.
 • Vergeet je picknick niet.
 • Verzekering is inbegrepen in de prijs.

Tussenkomst ziekenfonds bij sportbeoefening

Sinds enkele jaren krijgt de sportdienst en/of sportclub de vraag van sporters om een attest voor het ziekenfonds in te vullen. Zo kan er tussengekomen worden in de deelname aan activiteiten en in de gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld. 

De tussenkomsten variëren sterk tussen de verschillende mutualiteiten en zelfs tussen de verschillende regio’s in Vlaanderen. Het bedrag van de tussenkomsten varieert van € 10 tot maximum € 35. 

Inwoners dienen zelf hun ziekenfonds te contacteren om de formulieren voor een tussenkomst in het lidgeld van hun sportclub aan te vragen. Via de websites van de desbetreffende ziekenfondsen kan je hun voorwaarden terugvinden. Hieronder staan ze opgelijst:

Schrijf uw kind in