Oktober is Maand van de Garnaal in Nieuwpoort

Voor het tweede jaar op rij roept Nieuwpoort oktober uit tot Maand van de Garnaal. Tijdens deze themamaand brengt de Stad deze geliefde lekkernij extra onder de aandacht.

De Garnalenroute

Tijdens de Maand van de Garnaal kunt u heel wat bijleren over dé kaviaar van de Noordzee. Op zaterdag 23 oktober 2021 pakt Stad Nieuwpoort uit met De Garnalenroute, een gloednieuwe verrassingsroute gelinkt aan de Nieuwpoortse garnaal. Tijdens de tocht wordt u getrakteerd op de meest smakelijke garnalenhapjes. Afsluitend is er een passend drankje.

 Educatief garnaalvertier

Elke zaterdag geeft De Spanjaardbank demonstraties garnaalkruien. De vangst wordt nadien gekookt op de Zeedijk, vlakbij De Barkentijn.

Op donderdagmorgen neemt u een kijkje achter de schermen van de Vismijn. Tijdens de geanimeerde rondleiding Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal volgen deelnemers een gesimuleerde visveiling en maken ze van dichtbij kennis met de aangemeerde vissersschepen. Als afsluiter staat een portie ‘versche gernoazen’ met een frisse Rodenbach klaar. De rondleiding wordt tijdens de Maand van de Garnaal aan een promoprijs van 3 euro per persoon aangeboden. 

Het reserveren van tickets voor De Garnalenroute én Van Pittig Bruintje tot Grijze Garnaal gebeurt via www.visit-nieuwpoort.be of bij de Dienst Toerisme (infokantoor Hendrikaplein en infobalie Stadhuis).

Garnalen à la carte

Alle partners en het volledige activiteitenaanbod komen aan bod in de Beleef Nieuwpoort­­­-pocket. Dit speciale boekje is verkrijgbaar bij de deelnemende horecagelegenheden, vishandelszaken en de Dienst Toerisme. Of u downloadt het via www.visit-nieuwpoort.be.

De Beleef Nieuwpoort-pocket heeft aandacht voor het reilen en zeilen in de stedelijke Vismijn. Verder worden de vele Nieuwpoortse vishandelaars voorgesteld én maakt u kennis met garnaalschepen N.82 Nautilus en N.86 Rudy.

Onder de noemer ‘Garnalen à la carte' krijgt u een selectie van Nieuwpoortse restaurants die gerechten met garnalen een prominente plaats op hun menukaart geven.