Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Nieuws > Film ‘Eighth Grade’ als afsluiter van de Week van de Opvoeding

Film ‘Eighth Grade’ als afsluiter van de Week van de Opvoeding

2019-05-15

Tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ van donderdag 16 tot 23 mei 2019 worden opvoeden en ouderschap in de kijker gezet en bespreekbaar gemaakt. Het thema dit jaar is ‘Opvoeden, dat doen we samen’.   

Ter afsluiting van de ‘Week van de Opvoeding’ organiseren het Huis van het Kind en de Dienst Cultuur een extra ‘Donderdag Filmdag’ op 23 mei 2019.  

Eighth Grade geeft een exclusieve inkijk in het leven van tieners. Het belicht de impact van sociale media op de interacties in real life en het zelfbeeld van tieners. Een thema waar veel ouders en leerkrachten zich zorgen om maken.   De dertienjarige Kayla wordt gevolgd in haar laatste schooljaar voor ze richting ‘High School’ trekt. In haar vlogs geeft ze vastberaden adviezen over volwassen worden. In het echte leven staat ze echter aan de zijlijn. Kayla vindt namelijk maar moeilijk aansluiting bij haar leeftijdgenoten.  

De film wordt om 14 u. en 20 u. vertoond in de City, Valkestraat 18.  Een standaardticket kost 4 euro. Met jeugdvoordeelpas betalen bezoekers 2 euro. 

Tickets voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via www.cultuurnieuwpoort.be of aan de deur.  

MEER INFO: Dienst Cultuur, Valkestraat 18 – tel. 058 79 50 00 – cultuur@nieuwpoort.be