Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Nieuws > Fietsersbrug Frontzate onbereikbaar

Fietsersbrug Frontzate onbereikbaar

2018-02-05 - Fietsersbrug Frontzate onbereikbaar

Binnenkort start aannemer Baeck & Jansen met het herstel van de brug ter hoogte van de Koolhofput op de Frontzate in Nieuwpoort. De brug is een belangrijke schakel in de wandel- en fietsnetwerken.
Zowel het brugwegdek als de metalen leuning worden onder handen genomen. Het duurt 5 werkdagen om de brug te demonteren, te herstellen en terug te plaatsen. Vermits het werk verschillende fasen omvat zullen wandelaars en fietsers een omleiding moeten volgen, die ter plaatse wordt aangeduid. De kortste weg naar en van het stadscentrum kan genomen worden via de oude Pelikaanbrug.
Ook voor het scheepvaartverkeer komt er aangepaste signalisatie.
Voorafgaand aan deze renovatiewerken zal de IWVA een onderboring uitvoeren tussen de putten. De boring gaat onder de Veurnevaart en onder de P. Deswartelaan.

Voor de uitvoering van de werken worden 50 werkdagen gerekend.
De vernieuwde brug zal tegen ten laatste 1 juli 2018 opnieuw in gebruik kunnen worden genomen.


Dit werk is een initiatief van provinciebestuur West-Vlaanderen en verloopt in samenwerking met volgende partners: Westtoer, Farys, IWVA en het Steunpunt Kust.
De kostprijs van de werken wordt geraamd op 595.900,70 euro incl. BTW. Hiervan neemt het provinciebestuur het grootste aandeel voor zijn rekening (560.407,53 euro incl. BTW).


Deze voormalige spoorlijn Nieuwpoort-Diksmuide werd aangelegd in het midden van de 19de eeuw en lag mee aan de basis van de snelle ontwikkeling van Nieuwpoort als toeristische badplaats. De eerste (toen nog stoom)trein arriveerde al op 15 augustus 1869 in het station van Nieuwpoort-aan-zee.