Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Nieuws > Concert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Concert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

2018-04-23 - Concert Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen donderdag 3 mei 2018 hun hartje ophalen in het centrum Ysara.  De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen met als soliste Jennifer De Hooghe en onder leiding van dirigent Yves Segers er die avond volgend programma:
- Ouverture Picque - Franz von Suppé
- Pianoconcerto Opus 16 - Edvar(d Grieg
- Symfonie n°8 - Antonin Dvorak
- Mars van het Eerste Regiment Gidsen - Jean Valentin Bender

Jennifer De Hooghe (°12 mei 2000) begon met pianolessen op 6-jarige leeftijd bij Romellja Kerimova en later bij Luboc Aroutiounian.  In 2013 kreeg ze een beurs van het Interlochen Centre for the Arts (Michigan USA).  In 2016 mocht ze als Young Talent een jaar les volgen bij Prof. Milan Langer aan het Conservatorium van Praag. Momenteel studeert ze bij Irina Lankova.
De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen is een gerenommeerd harmonieorkest van 84 streng geselecteerde musici.  Sinds haar ontstaan in 1832 heeft dit orkest zowel componisten als het grote publiek weten te boeien op nationaal en internationaal vlak.  Dit leidde onder meer tot internationale succestournées met bvb. diva Barbara Hendrickx in de Neue Philharmonie van Keulen.
Maestro Yves Segers leidt het orkest sedert 2008.  Onder zijn succesvolle leidiing werden o.m. spraakmakende CD's opgenomen en optredens gedaan met beroemde solisten zoals Walter Boeykens en Nathalie Choquet.
Tickets: € 20.  Jongeren - 18 jaar: € 15.
Enkel via reservatie naar art-space@proximus.be of aan de avondkassa.  
Deze voorstelling vindt plaats in samenwerking met Defensie.