Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Ontspannen > Fietsen & Wandelen > Het Wandelnetwerk van Westtoer

Het Wandelnetwerk van Westtoer

Naast de fietsers heeft Westtoer ook gedacht aan de wandelaars. Het wandelnetwerk bestaat uit houten paaltjes met daaraan witte borden met rode nummers. De wandelaar bepaalt zelf waar hij start en hoeveel km hij aflegt. De afstand kan perfect berekend worden aan de hand van de kilometervermelding tussen de nummertjes op de kaart. De kaart bestaat uit stevig materiaal en is bijgevolg regenbestendig.
Kostprijs: € 6,00.

Het voorlopig enige wandelnetwerk aan de kust is:

Wandelnetwerk Westkust

Met deze kaart kan u wandelen van Nieuwpoort tot De Panne door verschillende badplaatsen en natuurgebieden. Hierbij kan de wandelaar ook eventueel gebruik maken van de Kusttram om ergens tussen Nieuwpoort en De Panne een wandeling te starten of te beëindigen. De kaart wordt aan de achterzijde vervolgd over de grens van Frankrijk.

Westkust

Kustwandelroute

De Kustwandelroute laat je genieten van duinen en polders, zee en strand. Maar niet van natuur alleen: je duikt in het rijke maritieme verleden van de Vlaamse Kust en je herbeleeft de Belle Epoque. Een wandelas langs zee en één landinwaarts, met handige verbindingspaden tussen de twee lopen ononderbroken van de Franse tot de Nederlandse grens. Je bepaalt zelf de startplaats en het wandeltraject en je volgt de knooppuntenbewegwijzering. Je stopt waar je wil: op het traject liggen tientallen tramhaltes.

Kustwandelroute

Andere kaarten zijn:

Wandelnetwerk Heuvelland, regio Heuvelland - Sint-Jans-Cappel
Wandelnetwerk Ieperboog, regio Ieper (Dikkebus, Voormezele, Hollebeke, Zillebeke)

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Het weer in Nieuwpoort