Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Bezoeken > Bezienswaardigheden > Staketsel

Staketsel

Het Westerstaketsel, gebouwd in 1865, heeft een lengte van 490 meter, terwijl het Oosterstaketsel, uit hetzelfde jaar, 543 meter in zee steekt. Op de hoofden dragen zij een signaallantaarn en een misthoorn, ze lijken op vuurtorens in miniatuur. Tijdens de twee Wereldoorlogen werden de staketsels zwaar beschadigd, om niet te zeggen vernield, ze zijn telkens weer opgebouwd.
Deze twee staketsels vormen een grote attractie en is een pleisterplaats voor toeristen die er lekker komen uitwaaien. De zeehengelsport of het vissen met het kruisnet zijn er een geliefde bezigheid.
 

Oosterstaketsel Nieuwpoort tijdelijk afgesloten

Op 16 april start de afdeling Kust van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MKD) met de werken voor de vernieuwing van de oostelijke glooiing in de havengeul van Nieuwpoort. Om de veiligheid van wandelaars en recreanten te garanderen zullen tot eind juni zowel het Oosterstaketsel als het strand van aan het staketsel tot aan de Idyllelaan volledig afgesloten worden voor het publiek.
Door deze werken blijft de veersteiger nog een tijdje buiten gebruik. De veerdienst is sinds 5 april echter wel gegarandeerd door een tijdelijke veersteiger in de jachthaven, net ten zuiden van het natuurreservaat. Deze tijdelijke steiger is enkel toegankelijk voor voetgangers (geen fietsen en rolstoelgebruikers). Voor meer nieuws over de vaartijden kan men terecht op www.afdelingkust.be en www.welkombijvloot.be.
 

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Het weer in Nieuwpoort