Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Home

Nieuws

22/05/19

Donderdag filmdag: Beautiful Boy

Op donderdag 6 juni wordt de film ‘Beautiful Boy’ getoond in de City, Valkestraat 18 en dit om 14 u. en 20 u.   
Journalist David Sheff en zijn getalenteerde tienerzoon Nic zijn twee hand...

21/05/19

Zegening van de zee

Op donderdag 30 mei 2019 start de jaarlijkse zeewijding aansluitend op de eucharistieviering van 10.30 u. in de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad. Deze zegening wordt opgeluisterd met dans en ...

15/05/19

Film ‘Eighth Grade’ als afsluiter van de Week van de Opvoeding

Tijdens de ‘Week van de Opvoeding’ van donderdag 16 tot 23 mei 2019 worden opvoeden en ouderschap in de kijker gezet en bespreekbaar gemaakt. Het thema dit jaar is ‘Opvoeden, dat doen we samen’.  ...

23/04/19

Mobiel speelplein De Speelvanne

De stedelijke Jeugddienst organiseert ook dit jaar een mobiel speelplein. Met een caravan vol sport- en spelmateriaal is een namiddag vol spelplezier gegarandeerd.
Kinderen kunnen komen s...

In de kijker

Een stad vol stellingen

Expo in Westfront: een stad vol stellingen

Van 23 juni 2018 tot 16 juni 2019

Visserijfeesten

Visserijfeesten

Zaterdag 8 en zondag 9 juni 

Stedelijke vismijn 

Fairtradeontbijt

Fairtradeontbijt @ the beach

Zondag 16 juni 

Strand Hendrikaplein - 8 u. 

Gehoord en gezien

Q-label Westfront

Bezoekerscentrum Westfront ontvangt Q-label

18/03/19

De medewerkers van het bezoekerscentrum Westfront volgden een uniek begeleidingstraject rond kwaliteitszorg waarin de beleving van de bezoeker centraal stond. Daardoor behaalde het bezoekerscentrum voor de eerste keer het Q-label van Westtoer! 

Nieuwpoort aan boord

Nieuw inspiratiemagazine Nieuwpoort aan Boord

19/04/19

Het gloednieuwe inspiratiemagazine Nieuwpoort aan boord is een huisuitgave en geldt als eerste aanzet om bezoekers én inwoners te inspireren om hun stad te bewonderen, te ontdekken, te beleven en van Nieuwpoort te genieten. Niet toevallig werd het inspiratiemagazine rond deze vier specifieke topics opgebouwd.  Het magazine is gratis verkrijgbaar bij de Dienst Toerisme aan de balie in het Stadhuis (Nieuwpoort-Stad) en het Infokantoor op het Hendrikaplein (Nieuwpoort-Bad).   

Drivers Days

Droomwagens op de Zeedijk

03/05/19

In het weekend van 27 en 28 april vond Nieuwpoort Drivers Days plaats. Op en rond de Zeedijk waren prachtige wagens te bezichtigen. Elektrische auto’s, dream cars en oldtimers stonden in de kijker. 

Week van de zee

Week van de Zee belicht afvalprobleem

15/05/19

Onder de slogan ‘Plasticsoep, wat een troep!’ wordt tijdens de Week van de Zee aandacht gevraagd voor het afvalprobleem in zee. In Nieuwpoort stonden heel wat boeiende activiteiten op het programma: een grote gezinsfotozoektocht, randanimatie en tal van wandelingen.

Loeka Loeks

Tentoonstelling: Loeka loeks @ Nieuwpoort

22/05/19

Els Tembuyzer is een Nieuwpoortse in hart en nieren. Elke dag wandelt ze met haar hond Loeka in onze IJzerstad. Dit bracht haar op het idee om haar passie voor fotografie te combineren met de liefde voor haar stad én huisdier. Dit resulteerde in de unieke fotoreportage Loeka loeks @ Nieuwpoort. De tentoonstelling loopt van 21 mei tot 19 juni 2019 en is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.