Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Home

Nieuws

04/10/18

Veilig fietsen is belangrijk

Jaarlijks voert de Dienst Veiligheid, Preventie en Mobiliteit in de maand oktober een preventieve fietscontrole uit aan de Nieuwpoortse scholen. Dit in samenwerking met de wijkinspecteurs van de p...

04/10/18

Front(t)aal

Op vrijdag 26 oktober 2018 vormt Centrum Ysara om 20 u. opnieuw het decor voor Front(t)aal: een muziektheater over Nieuwpoort anno 1918 door de Koninklijke Katholieke Fanfare. 
Beleef Nie...

In de kijker

Buren bij kunstenaars

Buren bij kunstenaars

19, 20 en 21 oktober 2018

Op verschillende locaties in Nieuwpoort

Oesterbeurs + NIBS

Oesterbeurs + Nieuwpoort International Boat Show

Vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018

Oesterbeurs > Vismijn

NIBS > Watersportlaan 11 

Herfstbijeenkomst

Herfstbijeenkomst senioren

Donderdag 25 oktober 2018

Centrum Ysara - 13.30 u.

Halloween

Halloweentocht

Woensdag 31 oktober 2018

Start aan Centrum Ysara - 18 u.

Gehoord en gezien

Dag van de Garnaal

Dag van de Garnaal

01/10/18

Op zaterdag 29 september 2018 zette Nieuwpoort de Noordzeegarnaal in de kijker. 's Morgens daagden al heel wat kijklustigen (en lekkerbekken) op toen de N.86 'Rudy' een lading dagverse garnalen aan de kade loste. Op deze feestelijke Dag van de Garnaal viel er ook heel wat te beleven in de stedelijke Vismijn: een demonstratie garnaalpellen, allerhande degustaties, workshops, een heuse garnaalpelwedstrijd en een overheerlijke garnaallunch. 

Groensculptuur

Goud voor Nieuwpoort op internationale bebloemingswedstrijd

11/10/18

Op de internationale bebloemingswedstrijd ‘Communities in Bloom’ heeft Nieuwpoort twee prijzen gewonnen. We werden er bekroond met 5 bloemen – goud, wat de hoogste prijs is en een prijs voor beste bebloeming. Onze stad scoorde op vlak van netheid, bebloeming, leefbaarheid en erfgoedbeleid. Ook het Groensculptuurfestival viel in de smaak. 

Dierendag

Werelddierendag in de Kinderboerderij

11/10/18

Op donderdag 4 oktober 2018 was het ‘Werelddierendag’. Op deze dag werden de dieren op de Kinderboerderij extra in de bloemetjes gezet. Alle kinderen uit de 2de en 3de kleuterklas van de Nieuwpoortse scholen waren uitgenodigd op de Kinderboerderij. Aan de hand van allerlei leuke activiteiten kregen zij de kans om kennis te maken met de verschillende dieren en de verzorging ervan. 

Nieuwpoortse gewrochten

Nieuwpoortse Gewrochten: bijgeloof in de visserij

11/10/18

Tot donderdag 25 oktober kunnen bezoekers kennismaken met de taboes en het bijgeloof dat eigen is aan de vissersstiel. Alle tentoongestelde boeken kunnen na afloop van de tentoonstelling uitgeleend worden. De expo ‘Nieuwpoortse Gewrochten’ is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Hondenweide

Eerste hondenweide is een feit!

11/10/18

In het Prins Mauritspark (op de hoek van de Dienstweg Havengeul & Louisweg) kunnen honden vanaf nu vrij rondlopen. Er gelden wel regels in verband met het opruimen van hondenpoep! Asociaal gedrag van de hond of van het baasje wordt ook niet getolereerd.