Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Toerisme > Home

Nieuws

13/02/19

Wat te doen in de krokusvakantie?

Natuurwandeling De IJzermonding Op woensdag 6 maart kun je deelnemen aan natuurwandelingen in het natuurreservaat De IJzermonding. Een gespecialiseerde natuurgids maakt je wegwijs in het bioto...

13/02/19

Film in Centrum Ysara: Niet Schieten

Op donderdag 21 februari 2019 wordt de film Niet Schieten om 14 u. en 20 u. vertoond in Centrum Ysara, Dienstweg Havengeul 14 . Een filmticket kost 4 euro.   
Op 9 november 1985 pleegt de...

In de kijker

Een stad vol stellingen

Expo in Westfront: een stad vol stellingen

Van 23 juni 2018 tot 16 juni 2019

Bizar

Muziektheater De Kolonie - Bizar

Vrijdag 8 maart 2019

Centrum Ysara - 14.30 u. 

Dimitri Leue

Dimitri Leue - Wat valt er?

Vrijdag 5 april 2019

City - 20 u.

Gehoord en gezien

Nieuwpoort Verbeeldt

Nieuwpoort Verbeeldt stelt tentoon in het zwembad

06/02/19

De vrijwilligers van Nieuwpoort Verbeeldt stellen enkele foto’s tentoon in de inkomhal van het stedelijk zwembad. Voor deze tentoonstelling kozen ze voor een 20-tal foto’s uit het verleden met het thema ‘zwemmen’. Dankzij deze expo kunnen bezoekers herinneringen ophalen aan het vroegere openluchtzwembad in het Leopold II park, de badkarren op het strand of de badmode van toen.  Al wie meer informatie heeft over de tentoongestelde foto’s kan contact opnemen met Nieuwpoort Verbeeldt.

Kinderboerderij

Educatieve lessen voor schoolkinderen opnieuw van start

20/02/19

De educatieve lessen op Kinderboerderij De Lenspolder zijn opnieuw van start gegaan! Tijdens de lesjes ‘Vlijtig Vilten’ en ‘Vogels voeren en beloeren’ leren de kinderen meer over dieren en het leven op de boerderij.  

Triootje aan de westkust

Triootje aan de Westkust zorgt voor romantiek

20/02/19

Voor het tweede jaar op rij staken de toeristische diensten van De Panne, Koksijde-Oostduinkerke en Nieuwpoort een romantisch Valentijnsprogramma in elkaar. In Nieuwpoort konden tortelduifjes genieten van een prachtig liefdesvuurwerk, een romantisch boottochtje op de Loave boat en een boeiende voorstelling van Romeo en Julia. 

Prenten Sint-Bernarduskerk

Oude prenten van meer dan 180 jaar oud in de Sint-Bernarduskerk

20/02/19

In de inkomhal van de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad is er sinds kort een reeks ingekleurde prenten van meer dan 180 jaar oud te bezichtigen. Het kunstwerk heet ‘Optocht des Nederlandschen Legers naar Oostende’. De tekeningen tonen de optocht van 885 personen, vooral Utrechtse studenten, die op 16 juni 1836 de opmars van het leger van Prins Maurits naar Oostende, naspeelden.

Nieuwpoortse gewrochten

Nieuwpoortse Gewrochten: 150 jaar spoorlijn te Nieuwpoort

13/02/19

De expo ‘Nieuwpoortse Gewrochten’ loopt van donderdag 7 tot 28 februari 2019 in de bibliotheek en belicht de geschiedenis van 150 jaar spoorweg te Nieuwpoort. De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.