Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Toegankelijk Nieuwpoort > Recreatie > Sportinfrastructuur

Sportinfrastructuur

Zwembad

In het zwembad van Nieuwpoort zijn volgende voorzieningen:
- Het gebouw is volledig drempelvrij.
- De cafetaria is bereikbaar via een lift.
- Kleedhokjes, douches en toiletten voor rolstoelgebruikers.
- Transfer van de droge zone naar de natte zone van het zwembad kan met een badrolstoel.
- Speciale badlift voor rolstoelgebruikers en personen met beperkingen om zich probleemloos in het water te laten zakken. De badlift kan gebruikt worden in het ondiepe gedeelte van het 25m bad en in de whirlpool.

Wie gebruik wenst te maken van deze voorzieningen, belt bij voorkeur de dag zelf naar de kassa van het zwembad, reserveren kan ook enkele dagen van voordien. Zo zal bij uw aankomst de kleedruimte tot uw beschikking staan. Terwijl de persoon zich omkleedt, wordt de badlift naar de gewenste plaats gebracht (25m bad of whirlpool).

Personen met een handicap genieten van een voorkeurtarief. Het volstaat om een aanvraag in te dienen bij het eerste bezoek aan het zwembad. Breng voor de aanvraag zeker en vast volgend document mee: attest van het Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap of een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap. Deze gegevens worden digitaal opgeslagen aan de kassa van het zwembad. Bijgevolg is het niet nodig om bij volgende bezoeken aan het zwembad de documenten opnieuw voor te leggen.

Stedelijk zwembad, Leopold II park - T 058 23 38 88

www.nieuwpoort.be (pagina zwembad)