Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Toegankelijk Nieuwpoort > Meer over toegankelijkheid > Wie doet wat?

Wie doet wat?

Toegankelijk Vlaanderen

Toegankelijk Vlaanderen

Sinds 1 mei 2015 vormen de vzw's Ato, Enter, Intro, Toegankelijkheidsbureau en Westkans één organisatie. Door onze krachten te bundelen krijgen we meer slagkracht om Vlaanderen toegankelijker te maken. De volgende maanden werken we aan een doorgedreven afstemming en een geïntegreerd aanbod van onze dienstverlening voor heel Vlaanderen. Ondertussen blijft onze dienstverlening onveranderd. Het voormalige Westkans vormt de West-Vlaamse afdeling van de nieuwe organisatie.

Provincie West-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen

www.west-vlaanderen.be  

De provincie West-Vlaanderen werkt mee aan de realisatie van een integraal toegankelijke samenleving. Ze ondersteunt ook andere organisaties of besturen die werken aan toegankelijkheid. Zo kan je bij de provincie terecht voor onder meer: De inspiratiebundel voor lokale besturen ‘Toegankelijkheid, een lokaal verhaal’ De toegankelijkheidskit voor evenementen (met een oprolbare oprijplaat) Projectbegeleiding in het kader van het vernieuwde impulsreglement.

Toerisme Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen

www.visitflanders.be | www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid  

Vlaanderen wil iedereen goed ontvangen: jong en oud, met of zonder een beperking of zorgvraag. Toerisme Vlaanderen helpt je graag op weg als je extra noden of wensen hebt op je vakantie of uitstap. Contacteer ons voor gratis en onafhankelijk reisadvies.

Gelijke kansen in Vlaanderen

Gelijke kansen

www.gelijkekansen.be

Gelijke Kansen in Vlaanderen is het team binnen de Vlaamse overheid dat werkt aan het Vlaamse gelijkekansenbeleid.

Toegankelijk Vlaanderen - databank

Toegankelijk Vlaanderen

www.toevla.be  | www.toegankelijkvlaanderen.be

Toegankelijk Vlaanderen (afgekort Toevla) biedt informatie over de toegankelijkheid van publieke gebouwen en andere voorzieningen, zoals hotels, culturele centra, sportcentra, restaurants … Alle locaties die een toegankelijkheidsonderzoek hebben ondergaan, zijn opgenomen in deze databank. Het toegankelijkheidsonderzoek brengt de toegankelijkheid van het gebouw in kaart op basis van betrouwbare informatie. De gegevens worden zo objectief mogelijk weergegeven per gebouwonderdeel.

Anysurfer

Anysurfer

www.anysurfer.be  

AnySurfer is een kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

AccesSeable

In de app vind je toegankelijkheidsinformatie over horeca, sanitair, bezienswaardigheden en mobiliteit aan de Kust en in de Westhoek.

Je kan filteren op regio en gemeente en zoeken op type gebouw of naam van de locatie. Daarnaast kan je het zoekprofiel aanpassen waardoor enkel locaties verschijnen die aan jouw toegankelijkheidseisen voldoen.

Bij elke locatie vind je de allerbelangrijkste meetgegevens en hun score terug, samen met één of meerdere detailfoto's. Het volledige resultaat van elke screening vind je op www.toegankelijkvlaanderen.be. 

 

Ontwikkeld in opdracht van Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met Inter (Agentschap Toegankelijk Vlaanderen) en met de steun van Toerisme Vlaanderen. 

Accesseable