Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Toegankelijk Nieuwpoort > Meer over toegankelijkheid

Meer over toegankelijkheid

Inter

Inter wil de interactie tussen mens en omgeving verbeteren. Mensen hebben een handicap als de omgeving niet aan hun mogelijkheden aangepast is. Inter biedt daarom ondersteuning om de omgeving bereikbaar, betreedbaar, bruikbaar en begrijpelijk te maken voor iedereen. Inter is de verbinding tussen beleid, gebruikers en professionelen.

 

Inter is een expertisecentrum in toegankelijkheid en Universal Design en geeft bouwkundig toegankelijkheidsadvies van ontwerp tot realisatie, maakt evenementen toegankelijk, geeft vormingen, adviseert overheden en doet onderzoek naar de toegankelijkheidssituatie in Vlaanderen. 

www.inter.vlaanderen.be 

 

Inter

Provincie West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen werkt mee aan de realisatie van een integraal toegankelijke samenleving. Ze ondersteunt ook andere organisaties of besturen die werken aan toegankelijkheid.

www.west-vlaanderen.be/gelijkekansen

 

 

Provincie West-Vlaanderen

Toerisme Vlaanderen

Vlaanderen wil iedereen goed ontvangen: jong en oud, met of zonder een beperking of zorgvraag. Toerisme Vlaanderen helpt je graag op weg als je extra noden of wensen hebt op je vakantie of uitstap. Contacteer ons voor gratis en onafhankelijk reisadvies.

www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid 

 

 

Toerisme Vlaanderen

Gelijke Kansen in Vlaanderen

Gelijke Kansen in Vlaanderen is het team binnen de Vlaamse overheid dat werkt aan het Vlaamse gelijkekansenbeleid.

www.gelijkekansen.be 

 

Gelijke Kansen in Vlaanderen

Toegankelijk Vlaanderen (Toevla-databank)

Toegankelijk Vlaanderen (afgekort Toevla) biedt informatie over de toegankelijkheid van publieke gebouwen en andere voorzieningen, zoals hotels, culturele centra, sportcentra, restaurants …

Alle locaties die een toegankelijkheidsonderzoek hebben ondergaan, zijn opgenomen in deze databank. Het toegankelijkheidsonderzoek brengt de toegankelijkheid van het gebouw in kaart op basis van betrouwbare informatie. De gegevens worden zo objectief mogelijk weergegeven per gebouwonderdeel.
 

www.toevla.be 
www.toegankelijkvlaanderen.be    

Toegankelijk Vlaanderen

AnySurfer

AnySurfer is het kwaliteitslabel voor toegankelijke websites.

www.anysurfer.be 

 

AnySurfer