Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Openbare werken en Verkeer > Openbare werken > Wegenwerken Oostendestraat, Marktstraat en Potterstraat

Wegenwerken Oostendestraat, Marktstraat en Potterstraat

wegenwerken

Begin september 2017 startten de wegen- en rioleringswerken in de Marktstraat. Daarna volgden ook de Oostendestraat en Potterstraat in januari/februari 2018.    

De Marktstraat werd op 27 juni 2018 opengesteld voor het verkeer, terwijl de Oostendestraat pas op 11 juli 2018 en de Potterstraat eind juli zullen worden opengesteld  

Na een lange periode van intensieve wegeniswerken, werd de Marktstraat volledig heringericht. De straat bezit nu een open karakter met brede wandelstroken zonder grote niveauverschillen. Bovendien heeft de straat ook een nieuwe functie gekregen: het is een belevingsstraat geworden waar mensen l kunnen winkelen, wandelen en een terrasje doen. Tijdens de heraanleg werd steeds rekening gehouden met een vlotte doorgang voor de hulpdiensten.  

In de vernieuwde Marktstraat zal een gewijzigde verkeersituatie van kracht zijn. De straat krijgt de status van ‘winkelerf’ waardoor fietsers en voetgangers steeds voorrang genieten. Binnen een erf wordt de verkeersfunctie ondergeschikt gemaakt. Voetgangers mogen de straat bijgevolg over de gehele breedte gebruiken. Het blijft een éénrichtingsstraat waarbij fietsers wél in beide richtingen toegelaten worden.  

In het winkelerf geldt er voor bestuurders bovendien een toegestane snelheid van 20 kilometer per uur. De automobilisten zullen er nog kunnen parkeren, maar enkel van korte duur. Parkeren kan in de aangeduide zones en dit gedurende een maximale parkeertijd van 30 min.  

De straat werd afgewerkt met gevelprojectoren om de historische gevels in de kijker te plaatsen, grondspots, geluidsboxen, guirlandes en boombeugels. Ook groen kan niet ontbreken in de vernieuwde straat. Tal van mooie en makkelijk te snoeien boomsoorten geven de straat een frisse en moderne uitstraling en verhogen de leefbaarheid.   

Meer info over de werken? Bekijk dan de presentatie over de werken.

Contact:

Wenst u meer informatie over deze wegenwerken? Woont u in de Marktstraat, Oostendestraat of Potterstraat en zit u met bepaalde vragent? Neem dan contact op met bereikbaarheidsadviseur Evelien Legein - T 058 22 44 26 of via wegenwerken@nieuwpoort.be.

Simulatie Marktstraat

Simulatie van de Marktstraat: open ruimtes, brede voetpaden, ruimte voor terrasjes en kort parkeren.