Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Openbare werken en Verkeer > Openbare werken > Openbare werken in uitvoering

Openbare werken in uitvoering

De voorbije jaren is Nieuwpoort getransformeerd tot een moderne en dynamische badstad. Daarvoor investeert de stad heel wat in het openbaar domein en de infrastructuur. Het stadsbestuur maakt werk van de heropwaardering van Nieuwpoortse straten, fiets- en voetpaden. Belangrijk is ook de aanleg van groene zones.   

Hinder 

Wegen vernieuwen zonder hinder is niet mogelijk. Toch proberen we om tijdens de werken de hinder voor alle weggebruikers, omwonenden en ondernemingen maximaal te beperken.  

Bij de planning en fasering van de werken stellen we alles in het werk om de bereikbaarheid van de woningen en handelszaken te garanderen.

Is jouw garage door de wegenwerken niet toegankelijk? Haal dan een tijdelijke parkeerkaart bij de parkeerwinkel in de ondergrondse garage aan de Dienstweg Havengeul (tel. 058 24 04 79).   

Afvalophaling  

Tijdens de wegenwerken kunnen onze afvalophalers moeilijk tot bij de woningen van een werfzone komen. Zij dienen hun huisvuil, pmd, papier en karton op een bereikbare locatie te plaatsen. Dit is de aangrenzende straat of straathoek die zich niet in de werfzone bevindt.  

Contact  

Handelaars en/of ondernemingen kunnen terecht bij de Dienst Lokale Economie: tel. 058 22 44 79 of economie@nieuwpoort.be. 

Inwoners of omwonenden kunnen contact opnemen met de Dienst Openbaar Domein: tel. 0498 92 92 80 of wegenwerken@nieuwpoort.be !  

 

 

Wegenwerken Albert I-laan

De Albert I laan is de belangrijkste verbindingsweg tussen onze stad en de zee. Het is dan ook cruciaal dat dit traject op punt staat. Bedoeling is om de volledige laan tot in Nieuwpoort-Bad in verschillende fasen een grondige make-over te geven, met aandacht voor groen en fietsers.  

Verkeer van Nieuwpoort-Bad naar Nieuwpoort-Stad moet opnieuw omrijden via de Kinderlaan. Voor plaatselijk verkeer zal een dubbele rijrichting gelden. Fietsers en voetgangers zullen wel steeds door kunnen.

Het kruispunt Victorlaan – Albert I laan blijft wel open.    

Het einde van de werken wordt verwachten tegen de zomervakantie.     

Ter hoogte van de twee kruispunten worden verkeerslichten geplaatst. Deze treden in werking wanneer de werken volledig afgerond zijn.  

 

Fase 4 albert i laan

Presentatie Wegenwerken Albert I-laan (PDF, 3 MB)

Plan bovenbouw Albert I-laan (PDF, 1 MB)

 

 

Herinrichting Pieter Deswartelaan

Concept

De stad zal samen met waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg de Pieter Deswartelaan vernieuwen en een fietspad aanleggen langs het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke.  

De Pieter Deswartelaan maakt deel uit van een fietsroutenetwerk en de fietssnelweg F39. Daarom besliste de Vlaamse overheid om in synergie met de wegenwerken een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen.    

Mobiliteit   

Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien via de Koningin Elisabethlaan. Voor bewoners en handelaars is plaatselijk verkeer mogelijk tot aan het ijssalon.

Pieter Deswartelaan