Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Milieu > Nieuwpoort = 'Fairtrade Gemeente'! > FairTrade Marktactie

FairTrade Marktactie

2016

Op vrijdag 7 oktober 2016 zal in het kader van de Week van de Fair Trade, de lokale trekkersgroep opnieuw lekkere Fair-Trade Producten voorstellen tijdens de vrijdagmarkt. Wat dacht u van een kopje (h)eerlijke koffie of thee?... 

Fair trade markt 2016

2015

Van 7 tot 17 oktober 2015 vond de Week van de Fair Trade plaats. Trekkersgroepen van de campagne ‘FairTradeGemeente’ gebruikten al hun inspiratie en overtuigingskrachten om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een eerlijke keuze. Nieuwpoort verdiende reeds 5 jaar de titel van FairTradeGemeente. Op de wekelijkse vrijdagsmarkt van 2 oktober 2015, trok de Fair Tradebanaan heel wat aandacht. Alle geïnteresseerden konden genieten van een kopje (h)eerlijke Fair Trade koffie, een verfrissend muntje en een banaan. Er stond een infostand klaar om de marktgangers en andere passanten te informeren over de doelstellingen van Fair Trade en hen de weg te wijzen naar lokale handelaars die eerlijke handel als prioriteit stellen.

FTBanaan

2014

Van woensdag 1 tot en met zaterdag 11 oktober 2014 vond in België de 13de editie van de Week van de Fair Trade plaats. Traditioneel organiseren heel wat gemeenten en provincies activiteiten om de verscheidenheid van het Fair Trade-assortiment in de kijker te zetten. Trekkersgroepen van de campagne ‘FairTradeGemeente’ gebruiken al hun inspiratie en overtuigingskrachten om zoveel mogelijk mensen aan te zetten tot een eerlijke keuze.  Nieuwpoort verdiende in 2010 de titel van FairTradeGemeente, waardoor er ook hier terug een actie werd ondernomen door de plaatselijke trekkersgroep. Op de wekelijkse vrijdagsmarkt (3 oktober 2014) trok de Fair Tradebanaan heel wat aandacht. Alle geïnteresseerden konden genieten van een kopje (h)eerlijke Fair Trade koffie en een verfrissend muntje. Er stond een infostand klaar om de marktgangers en andere passanten te informeren over de doelstellingen van Fair Trade en hen de weg te wijzen naar lokale handelaars die eerlijke handel als prioriteit stellen.