Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Milieu > Campagnes > Stook zuinig

Stook zuinig

In Vlaanderen gelden een aantal wettelijke verplichtingen voor huurders en eigenaars voor het onderhoud en nazicht van centrale stooktoestellen.
Het begin van het stookseizoen is een uitgelezen moment om deze regelgeving nog eens onder de aandacht te brengen. Eigenaars en gebruikers van centrale stooktoestellen hebben er immers zelf alle baat bij deze regels na te leven: zo vermindert het risico op CO-vergiftiging of schouwbrand, verlaagt de energiefactuur en worden onverwachte hoge herstellingskosten vermeden. Bovendien werkt een goed onderhouden installatie milieuvriendelijk doordat deze minder CO2, fijn stof of andere verontreinigende stoffen uitstoot.
Het naleven van de regelgeving door eigenaars en gebruikers van centrale stooktoestellen is belangrijk voor het veilig, zuinig én milieuvriendelijk verwarmen van de woning.
Meer informatie vindt u op de campagnewebsite www.stookzuinig.be.
Een webtoepassing toont u op een snelle en eenvoudige manier de regels die van toepassing zijn op uw centraal stooktoestel. Via een kaartje kan u ook makkelijk een erkende technicus in uw buurt vinden.