Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Milieu > Activiteiten > Nee tegen CO2

Nee tegen CO2

‘Van Zee tot IJzer’ start duurzaam energieactieplan
De steden en gemeenten De Panne, Diksmuide, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Middelkerke, Veurne en Nieuwpoort zijn verenigd in de groep ‘Van Zee tot IJzer’. Eind december 2016 keurden zij een duurzaam energieactieplan goed. Ook ondertekenden zij het Burgemees¬tersconvenant, een Europees initiatief waarbij lokale overheden zich vrijwil¬lig maar wel planmatig engageren om minder CO2 uit te stoten tegen 2020. Onder impuls van de West-Vlaamse In¬tercommunale koos de groep ‘Van Zee tot IJzer’ ervoor om die uitdaging samen met de buurgemeenten aan te gaan. De slagzin voor de campagne luidt: ‘Actie(f) voor het klimaat’.

Mascotte
Iedere gemeente riep haar plaatselijke scholen (5de en 6de leerjaar + 1ste graad secundair) op om deel te nemen aan een wedstrijd om een mascotte te ontwerpen voor de campagne ‘Nee tegen CO2’.
Alle inzendingen werden door de leden van de werkgroep ‘Sensibilisatie en communicatie’ beoordeeld. De tekening van de 10-jarige Maïte Heughebaert uit klas 5B van het Stella Maris Nieuwpoort kreeg de meeste voorkeurstemmen.
Haar tekening zal als basis dienen voor het digitaal logo op alle communicatiemedia en voor de mascotte die tijdens acties en evenementen zal ingezet worden
 

CO2