Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Lokale Economie > Vrijdagmarkt

Vrijdagmarkt

De wekelijkse markt vindt plaats op vrijdag in het stadscentrum (Marktplein en omliggende straten). Je vindt er groenten en fruit, vis- en vleeswaren, brood en banketsoorten, textiel, schoonmaakproducten, bloemen, gadgets en nog veel meer.

Op zaterdag wordt een boerenmarkt georganiseerd op het Marktplein. 

Opgelet: volgende maatregelen zijn van kracht naar aanleiding van de coronacrisis. 

  • De federale maatregelen bepalen dat er per keer slechts 50 marktkramen mogen staan. Daarom kiest Stad Nieuwpoort tijdens de vrijdagmarkt voor een beurtrolsysteem.
  • Om alles en iedereen in goede banen te leiden, werd voor de markt een winkelparcours uitgestippeld.
  • Aan de hand van markeringen wordt u vlot rondgeleid. Door een vastgelegde wandelroute in één richting zullen we elkaar bij het winkelen niet al te veel kruisen, wat in lijn is met de maatregel die vraagt om steeds 1,5 meter afstand te houden.
  • Wanneer u aankomt op de markt, wordt u gevraagd om de handen te ontsmetten. Daarvoor worden verschillende ingangspunten voorzien waar ontsmettende handgel klaarstaat. Aan deze onthaalzones worden ook overzichtelijke infoborden geplaatst.
  • Stewards helpen bij het volgen van de aangepaste circulatie tijdens de markt en zorgen ervoor dat alles goed verloopt. Deze medewerkers zijn steeds herkenbaar aan hun T-shirt met het Stadslogo. Tijdens de wekelijkse markt zijn zij uw eerste aanspreekpunt. Eventuele vragen zullen zij graag beantwoorde