Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Wonen > Leven en welzijn > (W)Integratie

(W)Integratie

wintegratie

 Wat?

De intergemeentelijke integratiedienst (W)integratie zet acties op die ervoor moeten zorgen dat nieuwkomers en anderstaligen zich vlotter in onze regio kunnen integreren.

Begin 2017 werd gestart met het project van de brugfiguren. Brugfiguren Wendy en Els zoeken een antwoord op alle vragen (van A tot Z). Ze kijken waar ze kunnen ondersteunen of welke dienst dit kan doen en bieden praktische hulp waar nodig.

Voor wie?

Alle anderstaligen en nieuwkomers uit de gemeenten Koksijde, Nieuwpoort, De Panne en Veurne.

Meer info:

Integratieambtenaar Anke Inghelbrecht : T 0492 15 24 92 - wintegratie@koksijde.be of rechtstreeks bij de brugfiguren

Brugfiguren te bereiken:

-Zitdag (zonder afspraak): dinsdag- en donderdagvoormiddag in het Sociaal Huis, Astridlaan 103, Nieuwpoort

-Facebook: Wendy brugfiguur - Els brugfiguur

Het project Wintegratie heeft een eigen website - www.wintegratie.be - waar je informatie kan vinden over projecten, acties en de contactgegevens van de medewerkers.

Folder algemeen (PDF, 520 kB)

Folder cliƫnten (PDF, 700 kB)

ABC-Kaffee in Nieuwpoort

 Wintegratie wil het draagvlak bij de lokale bevolking vergroten zodat personen van buitenlandse herkomst kansen krijgen op alle levensdomeinen. Op die manier kunnen de nieuwkomers hun talenten optimaliseren en zich maximaal integreren.

Al snel werden een aantal knelpunten opgemerkt die het integreren van nieuwkomers kunnen bemoeilijken. Vanuit deze bevindingen werden het voorbije jaar 3 grote projecten opgezet: het project ‘Brugfiguren’, de kinderopvang ’t Wiske en het project ‘Elke dag Nederlands’.

In Nieuwpoort, Koksijde, De Panne en Veurne zijn vanaf 13/11 de ABC-Kaffees gestart. Heel wat gemotiveerde vrijwilligers staan paraat om iedereen die zin heeft om Nederlands te oefenen op een leukse en niet-schoolse manier te ontvangen.

In Nieuwpoort vindt het ABC-Kaffee elke woensdagnamiddag van 13.30 u. tot 15.30 u. plaats in de foyer van de City, Valkestraat 18. Dit kan vanaf 14 november 2017

ABC Kaffee