Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Home

Nieuws

11/12/18

Landschapfonds Westhoek steunt groene initiatieven van burgers

Dankzij het Landschapsfonds Westhoek kunnen burgers een groen initiatief indienen: een buurttuin uitbreiden, een groen speelelement om de hoek, een vlindertuin aanleggen, een boomgaard of klein bo...

10/12/18

Film: The Greatest Showman

Op donderdag 20 december 2018 wordt de film The Greatest Showman vertoond in Centrum Ysara om 14 u. en 20 u. 
The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showb...

04/12/18

Verplaatsing wekelijkse vrijdagmarkt

Het winterse evenement ‘Vrolijk Nieuwpoort’ vindt plaats van vrijdag 21 december 2018 tot 4 januari 2019 op het Marktplein. De opbouw van de kerstmarkt ging vanaf maandag 3 december van start om a...

27/11/18

Sax for Pax: granaathulzen gezocht

De Belgische Saxofoonbouwer Adolphe Sax & Cie zal een limited edition van 193 saxofoons vervaardigen uit omgesmolten granaathulzen van de Eerste Wereldoorlog. Granaathulzen zijn immers gemaakt uit...

In de kijker

Stad Nieuwpoort

Werken bij Stad Nieuwpoort

Wij zijn op zoek naar talent zoals jij!

London Quartet

Christmas With The London Quartet

Zaterdag 15 december 2018

Centrum Ysara - 20 u. 

Vrolijk Nieuwpoort - kerstmarkt

Vrolijk Nieuwpoort

Beleef de kerstmagie op het Marktplein in Nieuwpoort tijdens de kerstvakantie.

Eindejaarsfeest senioren

Eindejaarsfeest senioren

Vrijdag 28 december 2018

Uitverkocht! 

Zaal Iseland (Vismijn) - 13 u. 

Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert

Vrijdag 4 januari (20 u.) + zaterdag 5 januari 2019 (14.30 u.)

Centrum Ysara

Gehoord en gezien

Digidokter

Digidokter in de bib

08/11/18

De digidokter komt maandelijks naar de bibliotheek. Hij zoekt naar oplossingen voor alle mogelijke problemen die men met een tablet, smartphone of digitale media kan ondervinden. Vanaf 5 november 2018 helpt de digidokter ook met vragen in verband met het nieuwe digitaal loket. De digidokter komt naar de bibliotheek op maandag 7 januari en 4 februari 2019 van 10 u. tot 11.30 u. 

Afvalophaler

Afvalophalers en parkwachters in de kijker

27/11/18

Interafval organiseerde voor de derde keer de ‘Week van de Afvalophaler’ en dit met de steun van OVAM en Fost Plus. De campagne roept op om respect te tonen voor het werk van de afvalophalers en parkwachters. Bij Stad Nieuwpoort is een volledig team bezig met afval ophalen en sorteren. Zij leveren zwaar werk achter de schermen, in vaak moeilijke omstandigheden, en daarvoor verdienen ze heel wat respect. 

Sportquiz

Spannende Sportquiz

10/12/18

Het evenement vond plaats op vrijdag 7 december 2018 in zaal Iseland van de stedelijke Vismijn. De quiz bestond uit een negental verschillende onderwerpen van uiteenlopende aard. De winnaars van dit jaar zijn d’Oede Mussels. De rest van de uitslagen wordt binnenkort gepubliceerd. 

Vrolijk Nieuwpoort

Opbouw Vrolijk Nieuwpoort is volop bezig

10/12/18

Sinds maandag 3 december 2018 wordt er immers volop gewerkt aan de opbouw van het winterse evenement ‘Vrolijk Nieuwpoort’. De grote ijspiste (mét muziekkiosk) krijgt stilaan vorm en ook de bekende authentieke carrousel staat al geduldig te wachten op de vele bezoekers. Ook de rest van Nieuwpoort wordt stap voor stap in een kerstjasje gestoken. Meer info over het evenement vind je op www.vrolijknieuwpoort.be ! 

Techniekacademie

Diploma's Techniekacademie

10/12/18

De Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar uitgedaagd om met techniek problemen op te lossen. Professionele techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. De jongeren die deelnamen aan de Techniekacademie ontvingen een diploma.