Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Ontspannen > Natuur > Koolhofput

Koolhofput

Het domein koofhofput is een natuurgebied ontstaan rond een diepe waterput. Deze put van 10 ha groot is uitgegraven voor zandwinning voor de aanleg van de autostrade A18. De koolhofvaart mondt uit in de koolhofput en deze laatste doet tevens dienst als waterspaarbekken.
Het domein is de ideale plaats om eens tot rust te komen. Watervogels en vissen enerzijds, vissers, wandelaars en natuurliefhebbers anderzijds voelen er zich thuis.
In het kader van de landinrichting werd de Koolhofput verder voorzien van een observatiehut (sleutel te verkrijgen op aanvraag), paaiplaatsen,een wandelpad en beplantingswerken. Ook de hengelsporters komen aan hun trekken met de aanleg van een hengelplatform en een parking. Er is mogelijkheid tot picknicken aan de daarvoor bestemde tafels.
Watersport is niet toegelaten op de put.
Vlakbij vind je enkele oorlogsrestanten uit de Eerste Wereldoorlog.

Bereikbaarheid

De Koolhofput is makkelijk per fiets te bereiken als je de oude spoorwegbedding Nieuwpoort-Diksmuide op rijdt. Je kan met de auto parkeren door ofwel de afslag te nemen langs de weg Diksmuide-Nieuwpoort, net na de afrit Nieuwpoort van de autostrade, ofwel de afslag aan de Ramskapellestraat tussen gezellige dorpjes St-Joris en Ramskapelle.

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30