Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Ontspannen

Ontspannen

Dankzij zijn diversiteit biedt Nieuwpoort een grote waaier aan ontspanningsmogelijkheden.

De rustige deelgemeenten Sint-Joris en Ramskapelle nodigen uit om te voet of per fiets te verkennen. De omliggende polders laten je terug op adem komen.

Natuurliefhebbers komen uiteraard ook aan hun trekken in Nieuwpoort-Bad: daar worden regelmatig geleide wandelingen georganiseerd op het strand en in de duinen. Nieuwpoort is bevoorrecht met het natuurreservaat ‘IJzermonding’: nergens anders langs de Vlaamse kust is er een riviermonding waarbij een gebied aansluit met strand, duingraslanden en polder. Het is ondertussen een favoriete trekpleister en broedplaats voor talrijke steltlopers geworden, en alsmaar vaker duiken er zeehonden op.

Nieuwpoort vormt de ideale verbinding tussen varen op de binnenwateren en op de open zee. Watersportrecreatie is en blijft ons meest prestigieuze visitekaartje.
Nieuwpoort-Bad kent de jongste jaren een ware expansie dankzij de komst van talrijke nieuwe en modieuze handelszaken en boetieks.
De verkeersvrije zeedijk is een troef voor jong en oud. Zonnekloppers kunnen zelfs bij hoog tij op het brede zandstrand hun strandmat kwijt, terwijl sportievelingen zich tijdens de zomer op het afgebakende ‘Sportstrand’ kunnen uitleven.

Uiteraard kun je in Nieuwpoort lekker eten en drinken. Zowel op de badplaats als op de kaai vind je restaurants met het lekkerste uit de zee, en knusse eethuizen voor de kleine honger.