Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Jeugd > Kinderboerderij

Kinderboerderij

 Naar aanleiding van de coronamaatregelen blijft de kinderboerderij gesloten.

Kinderboerderij 'De Lenspolder' ligt tussen de Elf-Juliwijk en het stedelijk sport- & recreatiepark in de Dudenhofenlaan en is een oase van rust.

Op het erf vind je allerhande pluimvee, een vijver met verschillende soorten ganzen, eenden, een zwaan, duivenhokken, konijnen en cavia's, volièrevogels,... Verder zijn er nog geiten, schapen, een hangbuikvarken, twee Hongaarse Wolvarkens, ezels en een pony.  

Er is een klaslokaal, een bakhuis, een cafetaria met mogelijkheid tot picknick en uitzicht op het speelplein. De kinderboerderij wil kinderen nog meer in contact brengen met dieren en natuur en dit op een leuke, speelse en tegelijk leerrijke manier:

Tijdens de schoolvakanties organiseert Kinderboerderij 'De Lenspolder' een aantal activiteiten waar kinderen zich voor kunnen inschrijven, hetzij op de boerderij, hetzij op het strand. Hou daarvoor de evenementenkalender in de gaten.

Tijdens het schooljaar is er een aanbod voor klassen, jeugdgroepen en personen met een beperking met o.a. brood bakken, spinnen en weven, kaarsen gieten, papier scheppen,...  

Openingsuren Kinderboerderij

Poort boerderij is dagelijks open:

   - 1 april tot 15 september van 10 u. tot 18 u.

   - 16 september tot 31 maart van 10 u. tot 17 u.

Gesloten van 24 december tot 2 januari  Burelen open tijdens werkdagen van 10 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 17 u. (Telefonisch bereikbaar vanaf 9 u.)  

Kinderboerderij