Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Kunstonderwijs > Balletschool Allanah Weranga

Balletschool Allanah Weranga

Allanah Weranga

Balletschool Allanah Weranga is meer dan een school voor klassiek ballet. Binnen onze school kun je opleiding volgen in verschillende dansstijlen. Hiervoor beschikken we over een team van ervaren lesgevers die vaak geassisteerd worden door de oudere meisjes.

Stijlen

Klassiek Ballet
Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het ballet heeft zijn wortels in de Renaissance-hofschouwspelen van Italië maar werd verder ontwikkeld door het Franse ballet de cour, dat bestond uit sociale dansen met muziek, toespraken, spektakel, decor, enzomeer, opgevoerd door de adel. Onder Lodewijk XIV ontwikkelde het zich meer als een afzonderlijke kunstvorm. Tijdens de 18de eeuw werd het ballet, samen met de Opera, een serieuze dramatische kunstvorm. 

Tapdans

Tapdans is een vorm van dans waarbij ritmische klanken gemaakt worden door met de metalen plaatjes aan de schoenzolen op de grond te tikken. De danser doet daarmee aan een vorm van percussie.

Moderne Dans
De moderne dans grijpt terug op primitieve principes : het lichaam dient als expressie en communicatiemiddel. De emoties en psychologie van de twintigste-eeuwse mens zijn bepalend voor de moderne dans en voor de wijze waarop het spierstelsel getraind moet worden.

Jazz
Jazz lijkt qua structuur op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruik gemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met isolatietechnieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken. Het karakter van de jazzdans is eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt.

Hiphop
Bij het onstaan van deze muziekstroming was de samenleving een spiegel voorhouden één van de aspecten die de hiphoppers naar buiten wilden brengen. Zo gaf de muziek een stem aan bepaalde delen van de Amerikaanse minderheidsgroepen. Hiphop werd zo een onderdeel van een emancipatiebeweging van de bewoners van de getto's en deze oorsprong drukt nog steeds zijn stempel op de hiphopcultuur in brede zin. In onze balletschool zien we hiphop als een dansvorm waar breakdance een onderdeel van is.

Locatie

Instituut Stella Maris
Willem De Roolaan 72
8620 Nieuwpoort
(ingang langs grote glazen deur)

Contact

Allanah Weranga
T 0474 34 85 38
E ballet.aw@gmail.com
W www.balletschoolallanahweranga.be


 

Vorige maand Volgende maand september 18
ma di wo do vr za zo
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City

Westhoekacademie

 • Westhoekacademie
  Veurnelaan 109
  8670 Koksijde
  Tel: 058 51 65 27
  westhoekacademie@koksijde.be

Academie voor Muziek, Woord en Dans

 • Academie voor Muziek, Woord en Dans - filiaal Nieuwpoort
  Hoogstraat 2
  8620 Nieuwpoort
  Tel: 058 23 51 43
  www.academie-veurne.be

Balletschool Allanah Weranga