Naar inhoud
Nieuwpoort homepage

U bent hier: Nieuwpoort > Inwoner > Cultuur > Kunstmarkt 2019

Kunstmarkt 2019

Zaterdag 20 juli 2019 van 10 u. tot 18 u.

Het Marktplein en de Marktstraat in Nieuwpoort-Stad veranderen op zaterdag 20 juli 2019 voor de veertiende keer in een heuse kunstmarkt in ware Parijse Montmartre stijl. De Dienst Cultuur biedt opnieuw de mogelijkheid om kunst in open lucht te bekijken en aan te kopen.   

De Kunstmarkt is uitgegroeid tot een vaste waarde op de zomerse cultuurkalender die menig bezoeker kan bekoren. Iedereen vindt er wel iets naar zijn smaak en budget. Ook heel wat kunstenaars vinden hun weg naar de Nieuwpoortse Kunstmarkt. Meer dan 120 standhouders schreven zich in voor deze editie. Kunstenaars uit allerlei kunstvormen zijn van de partij: schilders, tekenaars, beeldhouwers, houtbewerkers, keramisten, juweelmakers etc.   

De Kunstmarkt is ook voor muziekliefhebbers een niet-te-missen activiteit. Muziekgroep Armani’s Jazz Band vermaakt het publiek met een rijkelijk gevuld repertoire gaande van Louis Armstrong tot Sidney Bechet. All That Jazz brengt nummers van Etta James, Peggy Lee en Eva Cassidy.   

Tot slot komen ook de allerkleinsten in contact met kunst dankzij de workshop ‘Beeldhouwen met Ytong’. Tussen 13 u. en 17 u. kunnen kinderen vanaf 5 jaar zich volledig laten gaan om tot een kunstig resultaat te komen.   

De Kunstmarkt vindt plaats op zaterdag 20 juli 2019 van 10 u. tot 18 u. in de historische binnenstad. De toegang tot het evenement is gratis en bedoeld voor alle leeftijden.   

Verkeers-en parkeermaatregelen

Hierdoor zal het niet mogelijk zijn om tussen 7 u. en 20 u. te parkeren op het Marktplein, Hendrik Geeraertplein en in de Marktstraat. Ook doorgaand verkeer zal tussen deze uren niet toegelaten worden.  

De Willem De Roolaan (tussen Onze Lieve Vrouwstraat en Arsenaalstraat) en Sint-Sebastiaanstraat (tussen Marktplein en Willem De Roolaan) zullen voorbehouden worden als parking voor de kunstenaars.   

De boerenmarkt zal uitzonderlijk verplaatst worden naar de Sint-Sebastiaanstraat.

Sfeerbeelden van vorige edities:

contact


Dienst Cultuur

Valkestraat 18 8620 Nieuwpoort
cultuur@nieuwpoort.be
058 79 50 00

Elke werkdag bereikbaar van
8u tot 12u en van 13u tot 17u

Vind ons leuk op Facebook:
>> Cultuur Beweegt
>> Centrum Ysara & City

Op zoek naar tickets voor
Centrum Ysara & de City?
www.cultuurnieuwpoort.be

Centrum Ysara & City